Одним Фурманцем перемоги не здобудеш: підсумки першого кола чемпіонату Острожчини

06 Серпня 2019, 21:46
Підсумки першого кола чемпіонату Острожчини 2805
Підсумки першого кола чемпіонату Острожчини

Чемпіонат Острозького району повертається після 7-тижневої перерви. У неділю, 11 серпня, команди зіграють матчі 8-го туру. Ми пропонуємо читачам пригадати шлях своїх улюбленців у першому колі районної першості.

 

ФК «ГРЕМ’ЯЧЕ»

Найбільша перемога: ФК «Грем’яче» – «Чайка» (Сіянці) – 9:1.

Найрезультативніший матч: ФК «Грем’яче» – «Чайка» (Сіянці) – 9:1; ФК «Грем’яче» – ФК «Хорів» – 7:3.

Найкращий бомбардир: Сергій Непомнящий – 9 м’ячів.

Підопічні Анатолія Озімковського могли розпочати футбольну весну в чемпіонаті області, замінивши ФК «Вельбівно», але не склалося… Натомість на районній арені грем’ячівцям не було рівних. Найскладнішим виявився перший тур, де завдяки голу Степана Кащина тоді ще «сині» обіграли ФК «Розваж». Потім була лише феєрія розгромних перемог: під каток потрапили всі суперники, крім… бадівської «Ниви». Бадівці просто не вийшли на домашню гру, чим дозволили суперникові поповнити очковий багаж технічною перемогою. Грем’ячівці забивали голи на різний смак: чого тільки вартий удар ножицями Миколи Науменка в матчі з «Хоровом» та секста-трик Сергія Непомнящого у ворота «Чайки». Команда завершила перше коло з максимальною кількістю очок і відчутною різницею м’ячів – 28-4.

Готуючись до другого кола, підопічні Анатолія Озімковського перефарбувалися у світло-зелений колір, придбавши нову форму, стали переможцями мініфутбольного турніру під час Новомалинської Любави-2019 та зіграли внічию два товариські поєдинки – із бугринською «Калиною» (0:0) та клеванською «Коливанню» (4:4).

Постріл Миколи Науменка
Постріл Миколи Науменка

 

«МІРАЖ» (Кургани)

Найбільша перемога: «Нива» (Бадівка) – «Міраж» – 0:5.

Найбільша поразка: «Крок» (Грозів) – «Міраж» – 4:1.

Найрезультативніший матч: «Крок» (Грозів) – «Міраж» – 4:1; «Нива» (Бадівка) – «Міраж» – 0:5; «Чайка» (Сіянці) – «Міраж» – 1:4.

Найкращий бомбардир: Юрій Наумець – 3 м’ячі.

Торішній срібний призер місцевої першості несподівано здав позиції. Свої виступи в чемпіонаті міражівці розпочали невдало, розгромно програвши грозівському «Кроку». Після цього команда розписала нічию з «Хоровом» (1:1) та, здавалося б, вийшла на свій піковий рівень. У наступних поєдинках курганівці розгромили «Ниву», «Розваж» і «Чайку» зі загальною різницею 12-1. Сьомий тур мав шанс зберегти більшу інтригу на друге коло, якби «Міраж» обіграв ФК «Грем’яче». Натомість завдяки голам Сергія Непомнящого та Степана Кащина, міражівці залишилися ні з чим. Вісім очок відриву від першого місця ще можна відіграти, але чи реально?

«Міражівці» борються за м
«Міражівці» борються за м

 

«КРОК» (Грозів)

Найбільша перемога: «Крок» – «Міраж» (Кургани) – 4:1.

Найбільша поразка: «Крок» – ФК «Грем’яче» – 0:6.

Найрезультативніший матч: «Крок» – ФК «Грем’яче» – 0:6.

Найкращий бомбардир: Федір Очеретяний – 3 м’ячі.

Свої виступи в районному чемпіонаті «Крок» розпочав із вершини турнірної таблиці, яку очолив після перемоги в першому турі над курганівським «Міражем». Однак уже через тиждень ФК «Грем’яче» поставив грозівців на місце, розгромивши 0:6. Пропустивши третій тур, «Крок» так і не оговтався від холодного душу та програв сіянцівській «Чайці». Наступні поєдинки закінчувалися винятково з рахунком 2:1. Щоправда, не завжди це приносило чергові очки до скарбниці грозівців. Якщо команді вдалося в гостях обіграти ФК «Розваж», а в домашньому поєдинку здолати бадівську «Ниву», то виїзд до Хорова був неуспішним – гола лише Федора Очеретяного не вистачило для перемоги. Після першого кола «Крок» перебуває на бронзовому місці, маючи негативну різницю м’ячів – 10-15.

ФК «РОЗВАЖ»

Найбільша перемога: ФК «Розваж» – «Чайка» (Сіянці) – 5:1.

Найбільша поразка: ФК «Розваж» – «Міраж» (Кургани) – 0:3.

Найрезультативніший матч: ФК «Розваж» – «Чайка» (Сіянці) – 5:1.

Найкращі бомбардири: Олександр Яковець, Олександр Прядун, Олександр Шевчук – по 2 м’ячі.

ФК «Розваж» випередив своїх конкурентів лише завдяки кращій різниці м’ячів. Розважці гідно розпочали турнір, давши в Острозі бій ФК «Грем’яче», однак перемогти не вдалося – у середині другого тайму Степан Кащин забив єдиний гол у цьому матчі. Відпочивши в другому турі, ФК «Розваж» у безкомпромісній боротьбі вирвав виїзну перемогу в хорівців – 3:2. Потім команда зазнала двох домашніх поразок – 0:3 від курганівського «Міража» й 1:2 від грозівського «Кроку». У п’ятому турі розважці зіграли в суху нічию з «Нивою», а через тиждень каменя на камені не залишили від сіянцівської «Чайки» – 5:1. У цьому матчі відзначилися всі найкращі бомбардири команди, щоправда, Олександр Шевчук двічі. Ще один гол до свого активу записав Владислав Яремчук.

Готуючись до другого кола, розважці взяли участь у мініфутбольному турнірі в Новомалині, де здобули срібні нагороди.

1
«Розваж» захищається
«Розваж» захищається

 

«НИВА» (Бадівка)

Найбільша перемога: «Чайка» (Сіянці) – «Нива» – 1:4.

Найбільша поразка: «Нива» – «Міраж» (Кургани) – 0:5.

Найрезультативніший матч: «Чайка» (Сіянці) – «Нива» – 1:4; «Нива» – «Міраж» (Кургани) – 0:5.

Найкращий бомбардир: Олександр Поворознюк – 3 м’ячі.

«Нива» вдало стартувала на турнірі. Спочатку бадівці дома обіграли ФК «Хорів», а потім знищили на виїзді сіянцівську «Чайку». У цьому поєдинку дублями відзначилися Олександр Поворознюк і Сергій Мозоль. Через тиждень до Бадівки завітав курганівський «Міраж», який тоді був одним із аутсайдерів першості. Однак курганівці легко здолали «Ниву», забивши у ворота п’ять сухих м’ячів. Цей матч виявився настільки складним, що на наступний домашній поєдинок проти ФК «Грем’яче» бадівці не вийшли й отримали технічну поразку. А в завершальних турах «Нива» зіграла в суху нічию з ФК «Розваж» і мінімально поступилася на виїзді грозівському «Кроку» – 1:2. Схоже, після матчу з «Міражем» бадівці так і не відійшли.

ФК «ХОРІВ»

Найбільша перемога: ФК «Хорів» – «Чайка» – 2:1; ФК «Хорів» – «Крок» (Грозів) – 2:1.

Найбільша поразка: ФК «Грем’яче» – ФК «Хорів» – 7:3.

Найрезультативніший матч: ФК «Грем’яче» – ФК «Хорів» – 7:3.

Найкращий бомбардир: Вадим Фурманець – 6 м’ячів.

Для хорівців старт виявився невдалим, адже за чотири тури команді вдалося набрати лише одне очко, зігравши внічию 1:1 з курганівським «Міражем». У двох інших поєдинках ФК «Хорів» був за крок до позитивного результату, але втримати нічию не вдалося ні у виїзному матчі з бадівською «Нивою», ні в домашній грі з «Розважем». У четвертому турі хорівці потрапили під каток «Грем’ячого» й були знищені з рахунком 7:3. Цей поєдинок добряче струсонув команду й надалі вона спромоглася на дві домашні перемоги 2:1. Хорівці обіграли сіянцівську «Чайку» та грозівський «Крок». Прикметно, що в жодному матчі команда не йшла з поля без забитого м’яча і щоразу свій автограф у воротах суперника залишав Вадим Фурманець. Однак голів Фурманця зазвичай не вистачало для перемоги. До речі, Вадим став єдиним футболістом, який забивав у кожному турі першого кола.

Голкіпер «Хорова» у грі
Голкіпер «Хорова» у грі

 

«ЧАЙКА» (Сіянці)

Найбільша перемога: «Чайка» – «Крок» (Грозів) – 4:1.

Найбільша поразка: ФК «Грем’яче» – «Чайка» – 9:1.

Найрезультативніший матч: ФК «Грем’яче» – «Чайка» – 9:1.

Найкращий бомбардир: Дмитро Монах – 5 м’ячів.

Сіянцівська «Чайка» найпізніше розпочала підкорення районної першості, адже в першому турі команда відпочивала. Однак старт, як і турнір, загалом був невдалим. Спочатку «Чайка» поступилася в домашньому поєдинку бадівській «Ниві» 1:4. У наступному турі отримала дев’ять м’ячів від ФК «Грем’яче», проте Артурові Демчуку вдалося підсолодити цю гірку пілюлю, перегравши з пенальті Андрія Ліпича – 9:1. На початку літа чайчани здобули єдину перемогу в першому колі, розгромивши грозівський «Крок». Однак згодом знову була серія поразок. Команда на виїзді мінімальна програла «Хорову», а потім потрапила під прес курганівського «Міража» та ФК «Розваж», поступившись зі загальним рахунком 2-9. Голи престижу, які забивав Дмитро Монах, не рятували «Чайку» від поразок. Відзначимо, що Дмитро забив більше половини голів команди – п’ять із дев’яти.

«Чайка» атакує
«Чайка» атакує

Отже, перше коло чемпіонату Острожчини подарувало багато цікавих поєдинків і безліч голів. Усього забито 88 м’ячів, що в середньому становить 4,2 гола за гру.

Однак залишилося чимало питань, на які команди дадуть відповідь у другому колі, що стартує в неділю, 11 серпня.

Чи вдасться грем’ячівцям стати чемпіонами без поразок?

Чи зможе Вадим Фурманець продовжити забивну серію в другому колі?

Чи перевершить хтось секста-трик Сергія Непомнящого?

Чи вдасться «Чайці» злетіти з дна?

Діліться в коментарях, на яке питання найбільше хочете отримати відповідь.

Читайте також:

В Острозі повністю зник футбол

Як сільська команда стала чемпіоном області: історія ФК «Вельбівно»

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024