Хтось зателефонував і мовив у трубку: «Мені потрібні гроші»

07 Лютого 2017, 18:06
2843 Джерело: vk.com

Влітку двоє острожан потрапили на гачок Валентина, який на той час відбував покарання у місцях позбавлення волі.

Шахрай телефонував на стаціонарний телефон та шляхом обману, що полягав у повідомленні неправдивої інформації про себе, створенні невірного враження близького знайомство із потерпілими, а також наявністю фінансових проблем, висловлював прохання про передачу йому грошових коштів через таксистів.

Одна із потерпілих розповіла, що в серпні 2016 року до неї хтось зателефонував і мовив у трубку: «Мені потрібні гроші».

Вона запитала: «Хто це?», але ніхто не відповів. 

У 2016 році на гачок аферистів потрапило більше 30 жителів Острожчини

Голос був схожий на голос її знайомого Тараса, тому жінка подумала на нього. Після чого чоловік сказав, що потрапив в ДТП та вдарив дорогий автомобіль і йому терміново потрібні кошти. Потерпіла, перейнявшись емоційною розповіддю співрозмовника, повірила йому та сказала, що є лише половина суми. Тоді аферист дав вказівку передати ці гроші таксисту, що потерпіла і зробила. 

Обережно! Шахраї обдурюють приватних підприємців

Ввечері того ж дня жінка зустрілася із справжнім Тарасом і почала розпитувати що ж з ним трапилося, тут і все стало на свої місця.

У той же день за аналогічною схемою Валентин заволодів коштами ще однієї острожанки.

Через незначний проміжок часу аферист знову телефонував двом жителям нашого міста та намагався і в них шахрайським способом отримати кошти. Однак, люди виявилися більш обачливими, що і завадило шахраю отримати «легкі гроші».

Даний злочин було розкрито, проведено досудове розслідування та кримінальне провадження відносно Валентина за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.190 КК України (шахрайство, вчинене повторно) та ч.ч. 2,3 ст.15, ч.2 ст.190 (замах на шахрайство, вчинене повторно) скеровано до суду для розгляду по суті. 

Острожанка «розкусила» шахраїв, які хотіли видурити у неї гроші

Вироком Острозького районного суду від 23 січня 2017 року Валентина визнано винним та засуджено до реальної міри покарання у виді позбавлення волі, а потерпілим задоволено цивільні позови щодо повернення їм коштів. Вирок у законну силу ще не вступив.

Начальник Острозького відділу Здолбунівської місцевої прокуратури Любов Ковальчук

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024