У 2016 році на гачок аферистів потрапило більше 30 жителів Острожчини

01 Лютого 2017, 18:17
3023 Джерело: IGate.com.ua

В час розвитку інформаційних технологій більшість людей здійснюють через інтернет масу дій: поповнення рахунків інтернету і послуг мобільного зв’язку, купівлю речей через онлайн-магазини, оплату комунальних послуг тощо. Але з активністю грошових операцій в мережі почастішали випадки шахрайства в інтернеті.

Також, як і в реальному житті, заволодіння чужими коштами або іншими цінностями в інтернеті за допомогою обману або через зловживання довірою, є злочином, який передбачає кримінальне покарання для афериста. Про це повідомляє прес-служба Острозького ГУНП в Рівненській області.

Обережно! Шахраї обдурюють приватних підприємців

Так, упродовж 2016 року в Острозькому ВП ГУ НП в Рівненській області було зареєстровано 32 заяви та повідомлення громадян про вчинене відносно них шахрайство, що вдвічі більше як у 2015 році. Цьогоріч вже зареєстровано 3 заяви, з яких більшість повідомлень про інтернет – шахрайство.

Жителі Острога та Острозького району перераховують невідомим особам грошові кошти через банківські картки, банківські термінали.

Острожанка «розкусила» шахраїв, які хотіли видурити у неї гроші

Зокрема, до Острозького відділення поліції в Рівненській області надійшла заява 35-річного жителя одного із сіл Острозького району про те, що невідома особа, через сайт оголошень мережі інтернет, під приводом продажу мобільного телефона, заволоділа його грошовими коштами в сумі 3200 гривень. Чоловік перерахував гроші шахраю із своєї банківської картки.

Відомості про цей факт внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст.190 КК України та на даний час у кримінальному провадженні проводиться досудове розслідування.

Грем`яче: шахраї видурили у пенсіонерки 10 тисяч гривень

«Не довіряйте онлайн-магазинам, де розміщенні надто низькі ціни на товари, та про випадки шахрайства одразу повідомляйте в поліцію на цілодобову телефонну лінію «102»!» – наголошують представники поліції.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024