Відбулася толока біля «Культурного барбакану»

23 Серпня 2018, 10:29

Небайдужі острожани, депутати і представники міської влади провели толоку з благоустрою території Татарської вежі, де невдовзі функціюватиме проект «Культурний барбакан».

Усі охочі зібралися для спільної роботи по обіді в середу, 22 серпня. На толоку прийшли як окремі острожани, так і цілі сім’ї. З-поміж активних учасників толоки були директор Державного історико-культурний заповідника Острога Сергій Кибкало, начальниця відділу культури і туризму  виконкому Острозької міської ради Ольга Лозюк та головний спеціаліст відділу Світлана Климчук, керівниця Туристично-інформаційного центру Острога Анастасія Драчук,  депутати Григорій Аршинов і Володимир Зеленчук.

Присутні очистили прилеглу територію від гілок та встановили паркан для розмежування приватної ділянки та простору барбакану. Також розрівняли землю навколо вежі. Невдовзі туди завезуть ґрунт і засіють траву.

Прибирали територію навколо Татарської вежі

Толока допомогла мені, та напевно, іншим організаторам не піддатися емоційному вигоранню, бо коли багато працюєш над одним проектом, безрезультатно стукаючи у всі двері, моментами стає дуже сумно, енергія розпорошується на дрібні проблеми, а загальна картина втрачається. Сьогодні я зрозуміла, що все це не дарма, мешканцям потрібний цей простір, а нам потрібно його завершити за будь-яку ціну. Сподіваюся, до вихідних привезуть чорнозем і з понеділка ми посіємо газон, адже час не чекає, а траві потрібно ще зійти, – поділилася враженнями від толоки Анастасія Драчук, керівниця Туристично-інформаційного центру Острога.



 

Ми з донькою долучилися до толоки, бо завжди потрібні вільні руки. Адже ідею реалізують силами звичайних людей-волонтерів та просто небайдужих. Для нас це нагода попрацювати руками, упорядкувати територію, одним словом – допомогти втілити задумане. Для нас не байдуже, що відбувається навколо нас!

А ще на толоці є можливість подихати свіжим повітрям (посміхається. – ред.). Не зважаючи на пил, ми отримали величезне задоволення, адже виконана робота милує око. Нам із донькою було весело і добре. Толока дуже згуртовує. Чекаємо наступного разу! – розповіла про свою участь у роботі містянка Олена Макарук.

Наразі поблизу Татарської вежі вже майже завершили укладання тротуару, й активно вирішують питання щодо стін барбакану.






 

Пригадайте, якою була Татарська вежа раніше, з нами:

У мережі з'явились раритетні фото Татарської вежі

Розпочали реалізацію проекту «Культурний барбакан»

Роботи над «Культурним барбаканом» тривають