Позов міського голови Острога до активістки суд лишив без розгляду

12 Березня 2024, 19:00
Справу позову міського голови Острога до активістки суд лишив без розгляду 1541
Справу позову міського голови Острога до активістки суд лишив без розгляду

Суд залишив без розгляду справу, у якій міський голова Юрій Ягодка позивається до активістки Тетяни Климчук із вимогою спростувати висловлювання у фейсбук-спільноті та компенсувати йому моральну шкоду.  

Друге засідання суду відбулось у вівторок, 12 березня. Про це з місця події повідомила кореспондентка Район.Острог. 

Позивач до суду не з'явився вдруге. Не був присутній і його представник. 

Нагадаємо, на перше засідання 21 лютого міський голова також не прийшов. Тоді він подав заяву з проханням відкласти справу. У ній він пояснив свою відсутність відрядженням.

За згодою сторони відповідач суддя Острозького районного суду Володимир Назарук проводив засідання без його присутності. У підсумку суд вирішив залишити справу без розгляду. 

«Оскільки позивач, будучи належним чином повідомленим про час та місце розгляду справи, повторно не з'явився в судове засідання, заява про розгляд справи в його відсутності до суду не надходила, то позов Ягодки Ю. П. до Климчук Т. О. про захист честі, гідності та ділової репутації, спростування неправдивої інформації та відшкодування моральної шкоди слід залишити без розгляду», – зачитав суддя ухвалу суду.

Адвокатка активістки Вікторія Климчук у коментарі Район.Острог назвала позов міського голови необґрунтованим. 

«Позивач, звернувшись з позовом, абсолютно його не підтримав та не вчинив жодних дій щодо підтримки свого позову, щодо аргументації. Таке враження, що він не зацікавлений», – підсумувала адвокатка. 

Нагадаємо, 13 липня 2023 року Тетяна Климчук у фейсбук-спільноті «Острог – європейське місто» оприлюднила допис про бус, який надійшов із Польщі як гуманітарна допомога українським військовим. У публікації йшлося, що міська рада затримала процес передачі автомобіля. Активістка також висловила припущення, що авто хотіли лишити для потреб міської ради. 

 

 

Через цю публікацію Юрій Ягодка подав позов до суду на активістку, апелюючи до того, що через публікацію він зазнав приниження честі, гідності та ділової репутації. 

У позовній заяві міський голова просить визнати формулювання «Руки міського голови і його компанії у крові» таким, що принижує його честь і гідність, також просить «спростувати цитоване висловлювання» та відшкодувати моральну компенсацію у розмірі 5 тисяч гривень. 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024