Обережно! Новий вид шахрайства: чоловік під виглядом іноземця пропонує купити чи залишити на зберігання дорогий посуд

27 Липня 2017, 21:22
4305

На сьогодні існує безліч схем видурювання грошей у довірливих громадян. У четвер, 27 липня, острожанка Ірина Романенко повідомила про новий вид шахрайства.

За словами містянки, до її мами звернувся статний чоловік, який удавав поляка, та запропонував залишити в неї на деякий час дорогий посуд на зберігання. Натомість просив грошову заставу. Винагородити за послугу обіцяв чималою сумою.

Прикмети злочинця такі: статний чоловік, вік приблизно 50 років, має маленькі вусики; приємний у спілкуванні, удає поляка; був одягнутий у білу сорочку. Пересувається авто сірого кольору на іноземних номерах.

1


Натомість інша острожанка Галина Максимчук у спільноті «Острог – місто очима мешканців» відповіла, що ще минулого року спілкувалася зі схожим чоловіком. Однак тоді він пропонував купити дорогий посуд зі суттєвою знижкою.


До речі, наприкінці 2016 року онлайн-ресурс Тернопіль Live також повідомляв про шахраїв, які на Тернопільщині пропонували особам похилого віку придбати кухонний інвентар із великою знижкою, а якщо потенційна жертва відмовлялася, просили взяти як заставу в обмін на певну суму грошей, обіцяючи повернутися і віддячити за послугу. За оперативною інформацією правоохоронців сусідньої області, тоді злочинці пересувалися автомобілем марки «Мерседес» з іноземними номерами.

У випадку зустрічі з підозрілими особами будьте розважливими, не спокушайтеся на пропозицію отримати велику знижку чи легкі гроші. Також варто уникати зорового (не дивитися в очі) та тактильного контакту (дотиків). Про подібні випадки також необхідно сповістити правоохоронні органи за коротким номером 102 або (03654) 2-21-76.

 

Читайте також:

Острожанка ледь не стала жертвою шахраїв

Обережно! Шахраї обдурюють приватних підприємців

Шахраї видурили у пенсіонерки більше 3 тисяч доларів

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024