Шахраї видурили у пенсіонерки більше 3 тисяч доларів

23 Лютого 2017, 14:23
3329 Джерело: Уніан

Упродовж  2016 року в Острозькому ВП ГУНП в Рівненській області було зареєстровано 32 заяви та повідомлення громадян про вчинене відносно них шахрайство, що вдвічі більше як у 2015 році, і вже 8 заяв зареєстровано у 2017 році.

Із поширенням інтернет-шахрайств, випадки ошуканства в реальному житті не зменшились. Охочі до легких грошей, користуючись довірою громадян, особливо осіб похилого віку, під приводом купівлі пір”я, горіхів, або ж під приводом обміну валюти, вводячи в оману бабусь та дідусів, виманюють в них останні гроші.

Так, 16 лютого до місця проживання 73-річної жительки м. Острога, прийшли невідомі чоловік та жінка, які представилися працівниками пенсійного фонду. В ході розмови аферисти повідомили пенсіонерці про те, що якщо в останньої є валюта, а саме долари США, то їх обов’язково потрібно обміняти на нові купюри, оскільки «старі» гроші не є дійсними. Довірлива бабуся, дістала зібрані нею долари в сумі 3700 та віддала так званим представникам пенсійного фонду, а останні, натомість, видали їй «нові купюри», та ще й нарахували додаткові 800 доларів. На жаль, лише через кілька годин острожанка дізналася, що до неї завітали не представники держави, а шахраї, і гроші вона отримала не нові, а сувенірні.

Відомості про цей факт внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст.190 КК України та на даний час у кримінальному провадженні проводиться досудове розслідування.

Представники Острозького ВП наголошують громадянам бути пильними і розсудливими. Не довіряйте інформації про обмін грошей, особливо від незнайомців, також будьте обачними як під час спілкування із невідомими по телефону, так і під час купівлі товарів через мережу інтернет. Пам’ятайте, працівники банку ніколи не будуть запитувати пін-код до вашої банківської картки та не проситимуть називати комбінацію цифр, які приходять в смс-повідомленнях на ваші мобільні телефони!

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024