Сьогодні відкриють виставку унікалних картини відомого художника Миколи Стороженка

07 Березня 2017, 10:36
6793 Джерело: УНІАН

У мистецькій галереї Національного університету «Острозька академія» 7 березня о 14.00 відбудеться відкриття виставки видатного українського художника Миколи Стороженка.

Народний художник, лауреат Національної премії України ім. Тараса Шевченка, дійсний член Національної академії мистецтв України, професор Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, Микола Стороженко став творцем унікальної шевченкіани – серії ілюстрацій до «Кобзаря». Ці роботи, що виконані в складній авторській техніці, не просто ілюструють твори Т.Г. Шевченка, а, насамперед, є результатом творчого переосмислення художником поезії Кобзаря, української історії, власного життєвого досвіду.


 

На сьогодні, «шевченкіана М. Стороженка» є перлиною українського образотворчого мистецтва ХХ ст., була на виставках не лише в багатьох провідних українських музеях, але й експонувалась за кордоном. Ці роботи спонукають нас по-новому осмислити поезію Т.Г. Шевченка, нашу історію та відчути енергетику геніальних мистецьких творів. 

Унікальну колекцію представлять в галереї університету вдова художника Раїса Олександрівна Стороженко та його учень, викладач кафедри живопису і композиції Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури Олесь Соловей.

У програмі також – презентація унікального «Кобзаря», ілюстрованого роботами майстра та перегляд кінофільму про життя та творчість художника.

Про це повідомили з інформаційно-рекламного відділу Національного університету «Острозька академія».

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024