Свята й дати 19 листопада: Міжнародний день чоловіків

19 Листопада 2019, 09:04
3493

Доброго ранку, дорогі читачі!

Сьогодні вівторок, 19 листопада. Нехай сьогоднішній день винагородить вас успіхом за всі попередні старання!

19 листопада День ангела святкують Єфросинія, Клавдія, Микола, Олександра, Герман, Павло, Северин.

У світі сьогодні відзначають Міжнародний день чоловіків. Це щорічне міжнародне свято. Уперше його відсвяткували 1999 року в Тринідад і Тобаго. Внаслідок це свято знайшло підтримку в Австралії, країнах Карибського басейну, Північної Америки, Азії, Європи та ООН.

Цілями створення Міжнародного дня чоловіків є привернення уваги до гендерної дискримінації та проблемі нерівності статті. Організатори свята роблять акцент на збереження здоров'я хлопчиків та чоловіків, та підкреслюються позитивний вплив чоловіків на родину та виховання дітей. На сьогодення свято відзначають у понад 60 країнах світу.

У православній церкві 19 листопада вшановують пам'ять Павла Сповідника, єпископа Малої Азії. За життя Павла йому довелося зіткнутися з численними протестами і нападами, оскільки в цей період проводилася активна діяльність, спрямована проти християнських святинь і прихильників цієї віри. Сам Павло разом зі святим Феофилактом був також схильний до гонінням і переслідуванням, у результаті чого було вбито.

Крім цього, 19 листопада вшановується пам'ять Максима Сповідника і Василя Сповідника. Вони проповідували віру в Христа і хоча не зазнали мученицької смерті, все-таки страждали від гонінь і за своє праведне життя були зараховані до лику святих. У 1797 році була освячена церква в його честь, де стали збирати реліквії, які відносяться до морської історії.

Народні прикмети на 19 листопада

  1. Лід промерзає купою на річці - в наступному році хліба багато буде
  2. Гладкий лід 19 листопада - буде багатий урожай
  3. Снігопад 19 листопада - зима теж буде сніжною
  4. Якщо людина народилася на Мотрону, то в якості талісмана їй слід носити опал. Іменинник буде досить суворим і суворим.
  5. Безвітряна погода 19 листопада - скоро морози будуть
  6. У коней хороший апетит - взимку вони не будуть страждати від хвороб
  7. Корова багато молока дає - можна сподіватися на хороші надої навіть взимку
  8. Алая зоря - буде дощ або сніг. Якщо вона видна ввечері, то на наступний день буде хмарно з проясненнями
  9. Багато зірок видно на небі - прикмета, що будуть холоди. А якщо зірок практично не видно, то на наступний день можливі снігопади
  10. Здається, що зірки знаходяться далі, ніж зазвичай - прикмета, що буде снігопад
  11. Гуси купаються у воді - чекай відлиги
  12. Зграї ворон і галок кружляють в небі - буде снігопад. Якщо птахи сидять на гілках дерев - буде морозна і вітряна погода
  13. Галки каркають голосно - наступний день буде теплим і ясним
  14. Вугілля швидко покривається золою - буде важка зима з сильними морозами

Цей день в історії:

  • 1190 — заснований Тевтонський орден
  • 1626 — У Немирові засновано церковне братство і школу при ньому.
  • 1891 — У Німецькій імперії продали першу іграшкову залізницю.
  • 1916 — імператор Австро-Угорщини Франц Йосиф I надав автономію Східній Галичині.
  • 1921 — декретом Ради Народних Комісарів УСРР був створений Укрмет — центральна метеорологічна служба республіки. Цей день відзначається як День працівників гідрометеорологічної служби України.
  • 1942 — почався контрнаступ радянських військ під Сталінградом (операція «Уран»)
  • 1978 — в результаті масового самогубства членів секти «Народний Храм», керованою Джимом Джонсом, в Гаяні загинули 911 людей.
  • 1997 — почалася експедиція міжнародного екіпажу на борту американського космічного човна багаторазового використання «Колумбія», у якій разом із космонавтами з США та Японії брав участь перший космонавт незалежної України Леонід Каденюк.
  • 2004 — у «Будинку із химерами» архітектора Владислава Городецького, що на вулиці Банковій у Києві, урочисто відкрили музейно-культурний центр «Шедеври мистецтва України».
  • 2005 — Сенат США підтримав законопроект про скасування торговельних обмежень щодо України, відомих як поправка Джексона – Вейніка.
  • 2012 — в Україні набув чинності новий Кримінально-процесуальний кодекс.
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024