Боротьба тривала на кожному клаптику поля

Грозівці не створили загрози: «Грем’яче» легко здолало «Крок»

19 Серпня 2019, 09:32

Після двомісячної паузи стадіон Національного університету «Острозька академія» знову зібрав прихильників футболу. Тут у неділю, 18 серпня, ФК «Грем’яче» приймав грозівський «Крок», якому в першому колі завдав нищівної поразки. Команди підійшли до поєдинку в різному настрої, адже в минулому турі грем'ячівці каменя на камені не залишили від ФК «Розваж», а грозівці розписали мирову з курганівським «Міражем».

Зі стартових хвилин гості несподівано помчали в атаку, яка завершилася ударом Федора ОчеретяногоАндрій Ліпич легко заволодів м’ячем. Грем’ячівці відразу перехопили ініціативу та створили декілька непоганих моментів, але подача від Олександра Марченка стала здобиччю голкіпера, а Степан Кащин пробив головою вище воріт. На 11 хв. Сергій Непомнящий отримав чудовий пас із глибини поля, проте обіграти голкіпера не зумів. Господарі продовжували тиснути: після чергової атаки Кащин скинув під удар Непомнящому, однак захисники заблокували удар Сергія. Олег Груша вдарив із-за меж штрафного майданчика – м’яч просвистів над поперечиною. Грозівці відповіли проходом правим флангом, який завершився ударом із гострого кута Федора Очеретяного – невлучно.

1

На 23 хв. Сергій Непомнящий утратив нагоду відкрити рахунок, пробивши вище воріт. Згодом уже сам Сергій асистував партнерові – Вадим Медведь пробив сильно й неточно.

Зважаючи на літню спеку, суддя зупинив гру, щоби футболісти змогли освіжитися. Відразу після водопою грем’ячівці відкрили рахунок у матчі. Простріл із правого флангу, захисник грозівців невдало вибив м’яч, скинувши під ударом Вадимові Медведю – той не схибив. 1:0.


«Крок» відповів невдалим розіграшем стандарту. Господарі не зупинялися. На 29 хв. черговий прорив завершився чудовим пасом Сергія Непомнящого на свого партнера й 16-й номер грем’ячівців прошив голкіпера. 2:0.


Грозівці знову запустили Очеретяного сам на сам, але Федір не зумів переграти Андрія Ліпича. Наприкінці тайму господарі перехопили ініціативу, намагаючись збільшити відрив у рахунку, однак Олег Груша пробив у руки голкіперові, Сергій Непомнящий двічі вистрелив вище, удар Миколи Науменка не становив жодної загрози, а Степан Кащин заліз у офсайд.


Друга сорокап’ятихвилинка розпочалася з атаки «Кроку», але м’яч після удару розминувся зі стійкою. На 47 хв. господарі пішли в позиційний наступ, узявши в облогу ворота суперника. Після серії передач Сергій Непомнящий вдало зіграв на випередження та з відскоком від стійки забив. 3:0.


Третій гол не зупинив господарів – вихід чотири у два, проте Микола Науменко пробив у руки голкіперові. На 50 хв. грем’ячівці заробили черговий кутовий: подача – і Науменко головою замикає. 4:0.


Гості огризнулися непоганою атакою, однак перший удар заблокували захисники, а постріл Очеретяного не становив загрози для Андрія Ліпича. Воротар грем’ячівців відразу виніс м’яч у центр поля на Олега Грушу, той перевів на Кащина, Степан подав у штрафний майданчик на хід Сергієві Непомнящому – нападник «світло-зелених» легко оформив дубль. 5:0.


Згодом «Кроку» вдалося відквитати один м’яч. На 58 хв. Федір Очеретяний укотре вийшов сам на сам і з другої спроби таки переграв Андрія Ліпича. 5:1.

Господарі відповіли невдалим розіграшем штрафного й ударом повз ворота від Олександра Марченка. Грозівці знову організували непогану комбінацію – довгий пас на Очеретяного з глибини поля, але голкіпер «Грем’ячого» випередив нападника. «Крок» продовжував тиснути, заробивши два перспективні штрафні удари, але Ліпич був на висоті.


Після водопаузи господарі помчали в атаку, проте Вадим Медведь не встиг на пас Олега Груші. Гості мало не скористалися обрізкою Олександра Марченка в центрі поля, але заробили лише безперспективний кутовий. Команди відповідали атакою на атаку: Кащин пробив вище воріт зі стандарту, а Очеретяний не зумів переграти Ліпича в очній дуелі, а згодом грозівці змарнували два штрафні удари, улучивши в стінку. Олександр Марченко вистрелив повз ворота після подачі від кутового прапорця, а «помаранчеві» вкотре не переграли Ліпича.


На останніх хвилинах поєдинку господарі організували чергову атаку, після якої Микола Науменко забив м’яч у ворота «Кроку», однак боковий суддя зафіксував офсайд. Сутичка, яку задіяли грем’ячівці, на рішення арбітра не вплинула. За мить пролунав фінальний свисток. 5:1 – чергова розгромна перемога ФК «Грем’яче».


Грозівці мають шанс на реванш. Адже в суботу, 24 серпня, «Грем’яче» і «Крок» знову зійдуться в очній дуелі, де визначать володаря Кубка Острозького району.