Острог: перевірили готовність спецслужб до надзвичайних ситуації

16 Серпня 2019, 10:10
2684

Комісія Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Рівненській області перевірила реалізацію заходів державної політики у сфері цивільного захисту населення та територій у місті Острог.

Комплекс заходів відповідно до плану основних заходів цивільного захисту Рівненської області на 2019 рік оглядали впродовж двох днів, 14–15 серпня. Спочатку відбулася нарада за участі керівників міста і району, представників спецслужб, організацій і підприємств краю. На ній Олександр Мохрик, заступник начальника ГУ ДСНС у Рівненській області, наголосив, що вимоги до спецслужб Острожчини вищі, ніж до аналогічних структур інших районів області, адже наш край входить до 30-кілометрової зони ХАЕС. Водночас ішлося про те, що заходи перевірки минулих років засвідчили належну фахову підготовку надзвичайників та інших служб.


Учасники наради
Учасники наради

 

Стан готовності спеціалізованих служб цивільного захисту до дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій перевіряли, відпрацьовуючи умовну аварію. Постановка завдання була такою: під час газозварювальних робіт в Острозькій ЗОШ №1 стався вибух, унаслідок якого відбулося часткове руйнування будівлі та виникла пожежа. За попередньою інформацією під завалами може бути п’ятеро людей. Після отримання інформації про подію до закладу прибули спецавтомобілі служб надзвичайних ситуацій. Вони доповіли Анатолієві Лисому та Романові Неху – керівникам служб цивільного захисту міста й району – про готовність до дій у надзвичайних ситуаціях і провели навчальну евакуацію, надаючи необхідну допомогу постраждалим.


Робота екстрених служб
Робота екстрених служб

Під час евакуації
Під час евакуації

 

Під час відпрацювання умовної ситуації керівний та особовий склад служб цивільного захисту міста діяв оперативно та професійно, всі завдання були виконані. Посадові особи отримали практичні навички щодо організації робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного характеру.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024