Острозький історико-культурний заповідник має очільника

24 Листопада 2018, 15:10
7596

Конкурсна комісія з проведення конкурсного добору на посаду директора комунального закладу «Державний історико-культурний заповідник м. Острога» Рівненської обласної ради обрала очільника закладу. Ним став Микола Манько.

Засідання конкурсної комісії відбулося  у четвер, 22 листопада. На посаду претендували два кандидати – Микола Бендюк і Микола Манько. Участь у голосуванні взяли 9 членів комісії. З перевагою в один голос переміг виконуючий обов’язки директора заповідника Микола Манько.

Нагадаємо, що директора заповідника обрали лише з третьої спроби. Уперше за посаду змагалися  реставратор, краєзнавець Микола Бендюк та історик, аспірант НаУОА Андрій Брижук.

Удруге протистояння розгорілося між  Миколою Бендюком і колишнім в. о. директора заповідника Сергієм Кибкалом

У попередніх випадках комісія не підтримувала жодного з кандидатів, а вибори переносили. Нині ж з мінімальною перевагою голову заповідника таки обрали.

«Сьогодні відбувся конкурс виборів директора історико-культурного заповідника м. Острог. 9 членів комісії: 4–5, громадські організації за Миколу Бендюка, влада - за Миколу Манька», – підсумував у Фейсбуці Микола Федоришин.


 

Тетяна Гонтар, членкиня комісії від громадських організацій, у соціальній мережі зауважила, що їй програма Миколи Бендюка більше сподобалася. Водночас, – каже вона, – Микола Манько не приховує, що його висуватися на посаду вмовили.

«Почули від Манька М.П., що не збирався він висувати себе на цю посаду, але ж вмовили, досвіду з господарської діяльності не має , лише наукова праця, але ж буде вчитися по ходу, якщо оберуть. І таки обрали , жартуючи при цьому , що посадовець з культурних орбіт вже давно асоціюється з руйнівником тієї ж культури. Шкодую, що не уточнила в новообраного директора, хто ж його так вмовляв і навіщо, хоча час покаже», – міркує пані Тетяна.


 

Андрій Брижук, один із попередніх претендентів на посаду директора заповідника вже привітав новообраного очільника та висловив сподівання на співпрацю.

«Вчора комісія обрала нового директора Державного історико-культурного заповідника м. Острог. Цю посаду займе Микола Павлович Манько. Вітаю його з підвищенням) Бажаю плідної роботи та сподіваюсь на співпрацю», написав Андрій.


 

Зауважимо, що зі своїм безпосереднім опонентом, Миколою Бендюком, Андрій Брижук свого часу уклав безкомпромісну домовленість – той, хто програв би конкурс, мав би залишити роботу в заповіднику зовсім.

Коментарі
24 Листопада 2018, 17:18
Зробили все, аби Микола Бендюк не став директором. Боїться влада, значить бояться московські попи в Межирічі й у Богоявленському. Жаль...
24 Листопада 2018, 19:05
Манько директор...Просто не являю його на адмінроботі. Він як кіт учений, ну не директор ніяк.
24 Листопада 2018, 19:20
Ну і коментар пана читача. За вашою логікою директором має бути "неучений"?)) Освічена людина, науковець не годиться на посаду директора заповідника? А хто ж годиться? Звідки така впевненість у неспроможності пана Манька добре виконувати роботу?
24 Листопада 2018, 20:03
Допущена принципова неточність - директора ще не призначено. Конкурсна комісія тільки винесла свій вердикт. Затверджує сесія обласної ради. І лише після того, голова обласної ради може укласти контракт. Олександр Булига (колишній очільник обласного краєзнавчого музею) блискуче пройшов етап конкурсної комісії, а депутати його провалили, як і очільника Волинського краєзнавчого музею. <br/>І ще одне суттєве зауваження. Наскільки я знаю, Миколу Павловича просили саме в колективі подати свою кандидатуру. Її підтримали представники влади - і що тут поганого. Мене дивує необ'єктивність деяких дописувачів, які, як кажуть, чули дзвін та не знають, де він. І ще одне питання - а М. Бендюк має досвід господарської роботи в заповіднику? Микола Манько якраз і має, тільки не надто не великий. Він працює заступником директора уже більше 15 років, якщо не 20.
24 Листопада 2018, 21:29
Як цікаво виходить, не встиг Район. Острог опублікувати статтю, як на сторінці Миколи Бендюка у Фейсбуці з'являється допис, про &quot;висловлений підтекст&quot; цього матеріалу. Хоча, для тих, хто знайомий з роботою Район. Острог буде здивуванням, що його постійна авторка Галина Максимчук здатна вкладати в свої статті, якийсь підтекст. Та і з посиланнями на джерела в неї труднощі, а тут така розкіш. Галино, в чому причина такої прихильності, тут за тегом &quot;Микола Бендюк&quot; дві сторінки статей?<br/>А ще, дуже зручно, сидіти і постійно писати, що всі проти тебе, влада, московські попи, Андрій Брижук, але якщо вже програв, то можна зберегти якусь гідність.
26 Листопада 2018, 00:15
Навіть не представляю пана Бендюка на посаді директора музею. Якийсь там колекціонер, який має вдома більше експонатів чим музей(цікаво, де він їх набрав...) без належної освіти, який тільки що й робить, що воює з ''монахами-вандалами''. Чогось Микола Миколайович не воює з адміністрацією академії, яка своєю новобудовою зруйнувала ціле підземне місто. Чи може тут щось особисте???
26 Листопада 2018, 13:51
В музеях заповідника більше 70 тис. експонатів. В Бенюка більше бути не може.
26 Листопада 2018, 20:56
Торговец вечностью
27 Листопада 2018, 02:27
Це в яких музеЯХ??? Перерахуйте. Можливо серед цих музеїв є колекція Бендюка... Якщо одних Кобзарів в нього ''до двохсот'', чи може не так???
27 Листопада 2018, 02:32
Впевнений, що свою вічність він давно продав,за 30 срібних монет...
27 Листопада 2018, 16:29
В музеях заповідника. Перший, другий, третій, четвертий. Перерахував.
27 Листопада 2018, 16:31
Просто я, Вам і стільки не запропонують.
28 Листопада 2018, 02:07
В них з Пасічником договір про ту побудовуб треба вміти домовлятися
28 Листопада 2018, 10:28
Не треба було до церков лізти. Згадайте, де ті патріоти соціалізма, що хрести з церков знімали? Згадайие Червонія. Ні один з них не залишився без покарання. Тут випадок аналогічний. Бог палкою не б'є
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024