Максим Карповець: «Це не просто перегляд кіно»

07 Червня 2018, 14:10
3860

Фільм «Наближаючись до слона» американської режисерки  Аманди Роуз  Вайлдер продемонстрували в бібліотечному парку Національного університету «Острозька академія».

Подія відбулась у середу, 6 червня,  за підтримки рівненського Кіноклубу Docudays UA «Права людини крізь об’єктив», кіноклубу «Imago» та Братства спудеїв НаУОА.

Захід складався з двох частин. У першій половині організатори розповідали про мету й важливість подібних заходів (також відбувся невеличкий інтерактив), а другій  – перегляд фільму.


 

Перегляд фільму став продовженням серії показів, присвячених правам людини. Цього разу стрічка стосувалася прав людини та дитини.

«Сьогодні будемо переглядати кіно іншого формату, адже це документальний фільм, який вимагає іншого підходу, іншого налаштування. Документальне кіно дуже близьке до  нашого життя.  І мені здається, емоційно більш резонує з нашим досвідом. Це жива атмосфера людей, бо зрештою фільми можна і вдома подивитись.  Це не просто перегляд кіно. Це робота з певною проблематикою та  міркуваннями!», – розповів Максим  Карповець, декан гуманітарного факультету, засновник кіноклубу «Imago».

Марія Ципящук, представниця рівненського Кіноклубу Docudays UA «Права людини крізь об’єктив», розповіла, художнє кіно постачає арт-хаус трафік, а документальне  – з колекції  Docuclub; фільми мають відповідні ліцензії та права.

«Оскільки ми в освітньому закладі, то вирішили поєднати тематику захисту дитини, розвитку її особистості та її ставлення до освіти. У фільмі це буде показано на прикладі середньої шкільної освіти, щоб ви побачили, які бувають її форми. Я думаю, що дехто з вас чув про такі форми освіти. Але для більшості це буде щось нове», –  каже Марія Ципящук.

Опісля організатори провели невеликий інтерактив, де 12 добровольців продемонстрували три типи шкільних систем, а саме: демократичну, тоталітарну і правову.


 

Після завершення фільму глядачі ділились враженнями:

«Враження позитивні! Ніколи не відвідувала такі заходи, як перегляд фільму під відкритим небом. Такого роду фільми  ніколи не дивилася, хоч це і документальний жанр. Повчальний, а головне фільм, у якому виражена свобода думки і слова»,  – розповіла  Тетяна, студентка НаУОА.

Подібні покази проводять щосереди. Фільм «Наближаючись до слона»  – друга кінострічка з правової тематики, яку демонструють просто неба.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024