Па на майдані: День міста відзначили танцювальним флешмобом

03 Червня 2018, 19:16
5051

З веселою музикою та запальними танцями острожачи відзначають День народження свого міста.

Після спортивного ранку в неділю, 3 червня, у Сквері 40-річчя Перемоги розпочався концерт просто неба. Найпершими тут виступили дошкільники, вихованці студії «Домісолька» Острозької дитячої школи мистецтв. Згодом на бандурах та баянах грали юні таланти, виступав духовий оркестр. Також було чимало охочих зіграти на «вільному» фортепіано, встановленому на алеї міст-побратимів у парку.

1
Вихованці «Домісольки»
Вихованці «Домісольки»

Музика просто неба
Музика просто неба

Музика просто неба
Музика просто неба

«Вільне» фортепіано
«Вільне» фортепіано

«Вільне» фортепіано
«Вільне» фортепіано

 

Не встигли відлунати звуки музики просто неба, як на Майдані Свободи розпочався флешмоб «Танцюють усі».

Першими палкими оплесками публіка привітала дітей із ДНЗ «Веселка»,  які під пісню про Україну виконали таночок із жовто-синіми полотнами, що символізують національний прапор.

Пізніше глядачі насолоджувалися «Джайвом» від молодшої групи колективу «Гармонія» (керівник – Оксана Волощенко) та танцювальним міксом від старшої групи цього колективу.

До свята також долучилися учні Наталії Ярмолович із НВК «Острозька школа І–ІІІ ступенів – гімназія»

Неабиякий захват і гучні оплески від острожан отримали учні ВПУ, які станцювали запальне танго.

Молодша група колективу «Гармонія»
Молодша група колективу «Гармонія»





1
Танго від учнів ВПУ
Танго від учнів ВПУ

 

Спеціальними гостями свята стали учасники «Великорадогощанської січі». Її керівник, Микола Мельник, розповів, що колектив, який уже вдруге виступає перед острожанами (вони також мали показовий виступ під час фестивалю «Острог-Ренесанс»), займається один рік за системою козацького гарту, яка містить елементи бойового гопака й військово-патріотичної гри «Сокіл-Джура». Діти вивчають традиції, побут і навички козаків.

Сьогодні перед вами – півшколи, – сміється Микола. – У Великорадогощанській ЗОШ І–ІІ ступенів усього 31 учень. Нам все в Острозі подобається. Публіка гарна, гарно сприймає. Найголовніше, що людям подобається те, що ми робимо, – додає Микола Мельник, учитель історії Великорадогощанської ЗОШ І–ІІ ступенів, керівник січі.

Показовий виступ бойового гопака
Показовий виступ бойового гопака

 

Учитель та отаман також розповів, що має намір якось зі своїми учнями провести в Острозі майстер-клас, адже діти, крім бойового гопака, опановують також характерницькі навички – ходити через вогонь , ходити по вугіллі.

На завершення танцювального флешмобу перед острожанами виступали студенти НаУОА із хореографічного колективу «Academic dance club».

 

Далі буде…

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024