За півроку Острозький лісгосп заробив понад 18 млн.грн

29 Липня 2017, 09:35
5591

У четвер, 27 липня, в ДП «Острозького лісгоспу» відбулася нарада трудового колективу по підсумках роботи за І півріччя 2017 року.

«За перше півріччя 2017 року працівниками лісової охорони здійснено 176 рейдів по охороні лісових угідь. Виявлено 9 випадків незаконної вирубки лісу. Також постійно проводиться моніторинг соснових насаджень для вчасного та швидкого реагування на осередки всихань», -  каже головний лісничий Ігор Семенчук

По запобіганню лісових пожеж, Острозький лісгосп пророблює профілактичну роботу: працівники створюють кемпінги для відпочинку та кущові пожежні станції по району. Одне з перших пожежних ДЕПО відкрито на базі Хорівського лісництва. Проведені навчання для добровільної пожежної дружини. Про це повідомляє прес-служба Острозької РДА.

Ігор Семенчук додає: «Цього року реалізація деревного вугілля становить 699 тонн, а це на 110 тонн більше ніж минулого року. Також користуються попитом дрова колоті. Виручка за реалізацію лісового продукту на сьогоднішній день складає 18 млн. 756 тис. грн., що на 2 млн. грн. більше ніж попередній рік. За рахунок цих доходів піднялась заробітна плата працівникам Острозького лісового господарства, що позитивно впливає на соціально-економічний розвиток Острозького району».

У нараді голова профспілки Ірина Будюк зачитала звернення колективу ДП «Острозький лісгосп» щодо передачі лісів у концессію (Конце́сія — договір про передачу природних багатств, що належать державі, в тимчасову експлуатацію іншим державам, іноземним фірмам, приватним особам.). У своєму зверненні до Управління лісового та мисливського господарства колектив Острозького лісгоспу просить не допустити державні лісогосподарські підприємства до концессії, оскільки це вплине на збереження лісу і його догляд.



 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024