«Ми, чомусь, випереджаємо графік і робимо такі речі, які потім переробляємо знову і знову», - Оксана Ситницька

22 Грудня 2020, 19:00
Оксана Ситницька 6698
Оксана Ситницька

На Острожчині, у порівнянні з іншими  новоутвореними об'єднаними територіальними громадами, досить швидко призначили старост. Нагадаємо, що в Острозькій ОТГ призначили 21 старосту.  Район.Острог вже неодноразово піднімав питання про старост, їхню роботу та зарплату, адже це важливо. Адже їхня праця оплачується з бюджету, тобто з наших податків.

Голова фракції політичної партії «Сила і Честь» в Острозькій міській раді Оксана Ситницька продовжує про це говорити, оскільки від цього багато що залежить.

– Зараз це виглядатиме так, ніби у мене «платівка заїла»… А насправді, не можу не дивуватися мудрості і виваженості наших сусідів, до слова сусідів успішних, і так спокійно дивитися як ми, тим часом, «котимося у фінансову прірву». 
Власне про що я. Дякуючи своїй попередній діяльності, знайшла дуже багато друзів – однодумців у сфері місцевого самоврядування, з якими тісно співпрацювали, реалізовували певні проєкти і нині підтримуємо гарні стосунки. Тож, природньо, що слідкую за їхніми здобутками у такий складний період реформування громад. Скажу відверто, що абсолютно не була здивована, коли не бачила на їхніх офіційних web-сайтах проєктів рішень щодо утворення старостинських округів (ну або, даруйте, про призначення старост). Все ж очевидно, мудрі і виважені наші сусіди приймали ці рішення обдумуючи все до дрібниць, розуміючи найважливіший момент – краще нині узгодити усі деталі надання послуг мешканцям сіл все ще наявними людськими ресурсами сільських рад, а вже маючи «на руках» головний фінансовий документ на 2021 рік приймати рішення про кількість старостинських округів.

 А ми, чомусь, випереджаємо графік і робимо такі речі, які потім переробляємо знову і знову.

- Як призначають старост в інших новоутворених округах?

- Якщо не ходити далеко, то найближчі наші сусіди по району – це Здолбунів і Гоща. Ради невеликі, проте доволі успішні. На їхніх теренах розміщено багато промислових підприємств. Їхні бюджети профіцитні. Щоправда об’єднали різну кількість сільських рад: Здолбунів 6, а Гоща – 19. Проте, ці ради питання старостинських округів і призначення старост розглядають лише зараз. Здолбунів прийняв рішення про утворення двох округів тільки 18 грудня, а в повноваження старости вступатимуть з 1 січня 2021, Гоща ж такого рішення ще не приймала, але планується утворення семи старостинських округів. І очевидно, що старости приступлять до виконання обов’язків вже в новому році.



 

-  Як реагують мешканці від таких дій новостворених рад?

- Чесно скажу, опитування не проводила. Але нашого улюбленого українського флешмобу «перекриття дороги» не спостерігалося. Але ж і в окремих селах нашої громади старости ще не працюють. Я проаналізувала таку ж інформацію по інших радах - наших віддаленіших сусідів. Основним критерієм відбору була велика кількість об’єднаних рад. І вийшла доволі показова  картинка. Якщо цікаво – погляньте!
І в мене «не заїла платівка», просто, як казав Ейнштейн «Часто трапляється, що істотний успіх досягається  проведенням послідовної аналогії між непов'язаними на перший погляд явищами».

Читайте також: «Ми задовольняємо потреби одних мешканців громади за рахунок інших», - Оксана Ситницька

Дізнавайтеся актуальні новини нашого міста та району першими. Приєднуйтеся до Район.Острог у Viber та Instagram.

Коментарі
23 Грудня 2020, 09:55
Курка занадто багато кудахкаїш - твій час у корита минув, пора змиритись
23 Грудня 2020, 12:24
Левку-дурку. Півень, по суті є що сказати ??? Ні ? В курник на сідало.
23 Грудня 2020, 14:13
Курка кудахкає бо її відігнали від корита - Ягодка для них як як дриняра афроамериканця в мупі - то не їхній кандидат. Вибори купив Турович, але привдами-неправдими програв для Ягодки. От ця курка тепер в опозиції і кудкудахкає - але краще хай згадає свою роботу - чи є чим гордитись чи ні - місто в ДУПІ чорній і глибокій. Так було при попередній владі, так і буде при цій владі. Ягодка далі свого носа через окуляри і маршруту дім-робота в місті не бачить і не знає нічого
23 Грудня 2020, 19:35
Мабуть , це правда. Але яке відношення має до конкретного питання - кількості якихось старост в громаді ??
23 Грудня 2020, 23:55
З 30, чи скільки їх там є, депутатів, чогось лише ОДНА особа протестує, лише ОДНА - а решта де ? У нас в місті (поки-що місті) ідеальна політична ситуація - в опозиції лише одна людина ???<br/>Старсти, бюджети - це просто ПРИВІД щоб показати що ми є і ми булемо вставляти палки в колеса (коли то потрібно або не потрібно). <br/>Чий це сайт як всі кажуть ???<br/>Ця особа на фото хто є для керівника сайту ???
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024