Благодійники передали Острогу срібну медаль «Мир в Україні»

22 Серпня 2022, 13:26
Благодійники передали Острогу срібну медаль «Мир в Україні» 880
Благодійники передали Острогу срібну медаль «Мир в Україні»

У фонд Державного історико-культурного заповідника Острога благодійники передали срібну медаль «Мир в Україні», яку у травні 2022 року випустили у Ватикані. 

Урочистості з цієї нагоди відбулись у понеділок, 22 серпня. Про це повідомляють на сторінці Острозького замку у заповідника. 

Дві сторони медалі – плід творчої праці художниць Орієтти Россі та Даніели Лонґо.

На аверсі у центрі зображено голуба миру з оливковою гілкою, між його крилами розгортається уривок з молитви Неапольського Архієпископа у вигляді молитовної веселки: «Господи Ісусе, що народився під бомбардуваннями Києва, що помер в обіймах мами в сховищі Харкова, відправлений двадцятирічним на фронт, помилуй нас»; під лівим крилом голуба поміщено герб Папи Франциска та його девіз: «Поглянув з милосердям і вибрав»; по нижньому краю медалі напис – рік понтифікату Папи Франциска.

На реверсі на тлі руїн зображені три жіночі постаті: на передньому плані молода мама, поряд з якою її похила віком матір з валізкою, і донька, що тримає в руках іграшку – плюшевого ведмедика, втікають із міста, знищеного бомбардуваннями. Над постатями напис: «PAX – MИP».

Написи на медалі здійснені латиницею та кирилицею. Усі зображення та написи рельєфні.

«Щиро дякуємо благодійнику Тарасу Хмаруку, доброму другу заповідника, який оплатив вартість медалі; подружжю Ользі та Денису Чирукам, українцям, які нині живуть та працюють в Італії, за те, що замовили медаль у Ватикані та оплатили «подорож» медалі у кілька тисяч кілометрів», – пишуть музейники. 

Читайте також: Острозькому музею подарували монету з США на підтримку України

 
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024