Керівництво Острожчини обговорило із жителями Українки позитиви від створення однієї ОТГ на території району

16 Травня 2017, 17:00
4151

У понеділок, 15 травня, відбулося обговорення питання створення об’єднаної громади з центром у місті Острог, участь у якому взяли депутати Української сільської ради та члени виконавчого комітету на чолі з сільським головою Юрієм Косінським, а також керівники району Богдан Турочив та Іван Сопіга.

Богдан Турович у своєму виступі наголосив на перевагах створення саме однієї великої громади з центром у місті Острог, адже в ній залишаються всі головні структури та установи, залишається вже розроблена інфраструктура, а отримані кошти можуть піти на розвиток, а не на будівництво чи реконструкцію нових об’єктів. На думку спеціалістів, саме такою ефективною громадою може вважатися та, яка нараховує більше 10 тис. населення.

«Об’єднавши спільні зусилля ми могли б створити ефективну та розвинену об’єднану територіальну громаду», – говорить Богдан Турович.

В Острозькому районі попередньо було заплановано створення двох об’єднаних територіальних громад з центрами в селі Оженин та місті Острог. 6 квітня 2017 року відбулося засідання робочої групи з питань формування перспективного плану розвитку Острозького району, де дійшли висновку, що на території району потрібно створювати одну територіальну об’єднану громаду з центром в місті Острог.

Проте, жителі Оженина не погоджуються із таким рішенням та збирають підписи, щоб ОТГ з центром в Оженині таки було.

Джерело: прес-служба РДА

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024