Жителі Оженина не хочуть ОТГ з центром в Острозі

12 Травня 2017, 21:40
6992 Джерело: Pinterest

Житлі села Оженин проти об`єднання з Острогом. Вони хочуть створити окрему територіальну громаду із центром у своєму селі.

Громадські активісти села розпочали збір підписів під зверненням до голів Оженинської, Хорівської, Української та Плосківської місцевих рад, у якому вимагають керівні органи сіл виступити проти створення однієї територіальної громади в межах Острозького району.

«Ми, жителі сіл Оженинської сільської ради, депутати сільської та районної рад, просимо зважити та проаналізувати всі можливі наслідки від об’єднання та обрати свій майбутній шлях. Прийняти відповідне рішення, яке не буде суперечити думці Вашої громади та копії цих рішень направити до районної та обласної адміністрації до 02 червня 2017 року, так як на цей день призначено сесію обласної ради, на яку буде внесено питання внесення змін до перспективного плану об’єднання територіальних громад Рівненської області та оприлюднити на  інформаційних дошках Ваших сільських рад», – йдеться у зверненні.

1

 

Наразі звернення зібрало більше 100 підписів.

«Минулого року відбулися поїздки до сіл Хорів, Плоска, Українка та Оженин, три із чотирьох сіл виступили проти об'єднання із Оженином, тому було вирішено створювати на території району одну об`єднану територіальну громаду з центром в Острозі. 2 червня зміни до перспективного плану формування територій громад Рівненщини будуть затверджені на сесії Рівненської обласної ради. Якщо до цього часу жителям Оженина вдасться схилити до об`єднання Хорів, Країв та Українку, тоді вони будуть окремою територіальною громадою», – розповідає голова Острозької РДА Богдан Турович.

Зазначимо, що створення об'єднаних громад – це справа добровільна. Після затвердження змін до перспективного плану Обласною радою відбудуться громадські слухання, на яких усі жителі району зможуть висловити свою думку з цього приводу.

«Якщо хтось не захоче об`єднуватися, ми нікого не вправі змушувати», – додає Богдан Турович.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024