Острозький священик Віктор Земляний часто фігурує у матеріалах російських ЗМІ

27 Січня 2017, 13:30
16873

У середу, 25 січня, в будинку священика Віктора Земляного було проведено обшук Службою Безпеки України, проте причини обшуку СБУ не повідомляють.

З травня 2015 року на теренах Рівненщині створили «відділ по забезпеченню безпеки релігійних громад УПЦ», офіційною метою створення якого стало врегулювання конфліктних ситуацій. Керівником відділу був призначений Земляний Віктор Олексійович, настоятель Воскресенського храму УПЦ в Острозі.

СБУ обшукало оселю острозького священика УПЦ МП

Також фактом є те, що отець Віктор Земляний починаючи із 2015 року часто фігурує з коментарями та інтерв'ю у російських ЗМІ. Журналісти сайту Район.Острог підготували невелику добірку новин, у яких згадувався отець Віктор.





За його участю відзнято ряд відеосюжетів, які були використані для дискредитації України на міжнародній арені, висвітлено недостовірну, неповну та упереджену інформацію про релігійну ситуацію в Україні, діяльність органів влади (телеканал «Россия HD» 19.02.16р. у програмі «Вести в 20.00» та відеофільм під назвою «Гонение».

Інтерв'ю отця Віктора із 16 хвилини

Сюжет про Рівненщину  із 47 хвилини

 

Коментар о. Віктора із 10.50 хвилини

А осьпідбірка матеріалів, у яких отець Віктор давав коментарі для Російських видань. У більшості матеріалів Віктор Земляний коментує конфлікти, які виникли навколо православних церков на Рівненщині, та мали місце у 2015-2016 роках. У матеріалах представники УПЦ КП висвітлюються, як розкольники та бандити, які намагаються вигнати «Істинно православних» із їхнього постійного місця служіння.


Також особу отця Віктора неодноразово згадуються у Російських ЗМІ під час висвітлення новин з приводу Всеукраїнської хресної ходи, одним з організаторів якої був Віктор Земляний.

Список публікацій:

Сайті Руская Весна - стаття «В Ровенской области раскольники «киевского патриархата» попытались захватить храм УПЦ МП» 

Сайт «Новости федерации»  - статті «Епископ Ирпенский Климент: Внесенный в Раду законопроект позволяет посторонним решать судьбу религиозных общин» та «В МИД РФ выразили возмущение попыткой захватить православный храм под Ровно»

Сайт rusk.ru  – статті «Зигзаги украинского правосудия» та «Противостояние вокруг храма УПЦ под Ровно не ослабевает»

Сайт pravmir.ru  – статті стаття «На Ровенщине раскольники захватили храм во время Богослужения» та Верующим, запертым в храме в селе Птичья под Ровно, смогли передать еду.

Також нагадаємо, що Віктор Земляний був противником прийняття змін до законодавства згідно проекту № 4128.

Ініціаторами вказаного законопроекту виступили Віктор Єленський, Світлана Войцеховська, Павло Кишкар та ще 4 народні депутати. За задумом авторів, проект має дати право місцевим громадам вільно змінювати свою підпорядкованість релігійним центрам «на загальних зборах». При цьому в документі пропонується визначати належність особи до певної релігійної громади шляхом її самоідентифікації із цією релігійною громадою.

Коментар Віктора Земляного з цього приводу ми опублікуємо у наступних матеріалах. Слідкуйте за новинами на сайті Район.Острог

Коментарі
01 Лютого 2017, 00:26
Прикрийте цього попа Земляного на пару років...хай не базікає багато
17 Березня 2019, 18:43
То хай валить у свою Росію
25 Березня 2019, 16:30
Якщо він так довго паплюжить Україну та виступає (на секунду, якийсь собі священник з Острога) на центральних російських каналах і в антиукраїнських виданнях, то де, питається, була СБУ?!!!
Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024