СБУ обшукало оселю острозького священика УПЦ МП

26 Січня 2017, 21:03
5786 Джерело: pro.church.ua

У середу, 25 січня, відбувся обшук в оселі священика УПЦ Віктора Земляного, настоятеля Воскресенського храму, що на Новому Місті.

— Ці обшуки жодним чином не пов'язані з його релігійною діяльністю, — повідомила «РВ» Інна Ілючок з прес-групи УСБУ в Рівненській області. — Вони пройшли в рамках кримінального провадження, але до закінчення слідчих дій ми нічого більше не коментуватимемо.

Речниця СБУ також відмовилась назвати, за якою саме статтею Кримінального кодексу було відкрите кримінальне провадження.

Віктор Земляний повідомив інформаційно-аналітичному порталу УПЦ «Про Церкву», що саме чиновники Рівненської ОДА в основному ініціюють та розпалюють релігійні протистояння в області.

У матеріалі інформаційно-аналітичного порталу УПЦ «Про Церкву» зазначається: «остаточною крапкою для цього висновку стала касаційна скарга від імені Рівненської ОДА з вимогою скасувати усі судові рішення по храму у селі Птича Дубенського району, котрі були винесені на користь законного власника споруди – громади УПЦ».

Нагадаємо, що Віктор Земляний був організатором хресної ходи влітку 2016 року. З 2015 року очолює «відділ по забезпеченню безпеки релігійних громад УПЦ», який розташований у Рівному.

Інтренет-видання «Радіо ТРЕК» коментує попередні дії священика:

“Земляний доволі часто дає інтерв‘ю російським ЗМІ, фігурує у фільмах російських телеканалів, перехід храмів з УПЦ МП до УПЦ КП називає захопленнями та війною “брата з братом” і є жорстким критиком змін до Закону України “Про свободу совісті та релігійні організації” (щодо зміни релігійними громадами підлеглості)”.

Тим часом юрист УПЦ Олександр Бахов на своїй сторінці у Фейбуці написав: «Ну що, почалось? СБУ провела обшук у помешканні священика Рівненської єпархії завдяки якому не дивлячись на провокацї і погрози Всеукраїнський Хресний хід зміг дійти з Почаєва до Києва. Я ще тоді подумав: «йому цього не простять»! Також він відстояв та запобіг низці захоплень храмів УПЦ на Рівненщині».

Коментарі
26 Травня 2018, 10:15
Годі вже панькатись з московитськими посіпаками у рясах - садити цю наволоч потрібно, а не обшуки проводити.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром