«Живу я чесно, порядно, люди мені довіряють», - Василь Юзепчук

17 Вересня 2020, 18:00
Василь Юзепчук 4777
Василь Юзепчук

Чоловік, який надихнув чимало молодих поколінь завжди йти до перемоги, ніколи не здаватися – щоб там не було.  Василь Юзепчук – той, хто дав новий поштовх для розвитку мотоспорту на Острожчині.

- Василю Миколайовичу, вся Острожчина асоціює Вас із мотокросом. Розкажіть про себе більше?

- Народився на Острожчині в селі Хрінів, в початковій школі навчався у селі Бухарів та Завизів. Закінчив СШ №3 в Острозі, після цього працював на цукровому заводі. Проходив службу в збройних силах радянської армії з 1984 по 1986 рік. Після армії знову повернувся на рідний цукровий завод. У 1987 році отримав пропозицію піти на службу в МВС. У тому ж році взяв участь у ліквідації аварії на ЧАЕС. З 1987 і до 2005 року працював на різних посадах в органах ОВС. Закінчив службу в управлінні по боротьбі з злочинністю у слідчому відділі. Працював у Рівному, в мене там сім’я, діти, внуки. З 2005 року працював у приватних охоронних структурах.

Пізніше знову повернувся на Острожчину. У 2008 створив громадську організацію «Острозька міськрайонна громадська організація мотоциклетного спорту», скорочено називалася «Мотоклуб Кристал». Мотоциклетний спорт  був моїм захопленням ще з дитинства. Тоді на цукровому заводі також була команда, яка також називалася «Кристал». Виступали на різних змаганнях, я був закоханий у мотоспорт, та, знаєте, я й досі  ним захоплююся.

Ми створили команду у 2008 році. Брали участь у змаганнях. Про Острог дізнались не лише про те, що у нас є вищий навчальний заклад «Острозька академія», а й  потужні спортсмени і потужна команда. Ми їздили по всій Україні – від Луганська до Чернівців. Два роки, це 2010-2011 роки, спортсмени нашої команди були призерами чемпіонату України в особистому та в командному заліках. Були збудовані мотоциклетні траси спочатку в селі Могиляни, яка проіснувала з 2008 по 20012 рік.  Але, на жаль, цільове використання тієї землі було призначено для іншого. З 2012 року перейшли у село Оженин, де збудували мотициклетну трасу на чудовому природньому рельєфі, який сподобався спортсменам і глядачам, адже вона проглядається з будь-якої точки, тобто можна спостерігати за всім дійством спортивних змагань.

Ми провели на Острожчині 93 протокольних змагання, які організовували по чотири рази в рік, іноді більше. Що стосується самого спорту, за той період з 2008 по 2019 рік, то ми виховали трьох майстрів спорту, п’ять кандидатів і багато спортсменів-розрядників. На даний період у нас 14 спортсменів у команді, які беруть участь у різноманітних змаганнях, та захищають кольори нашого острозького мотоклубу.

- У порівнянні з минулими роками, чи більше людей почали займатися таким спортом і чи багато глядачів?

- Спортсменів у нас з’явилося набагато більше. І молоде покоління, і залишилися ветерани мотоспорту, які показують яскравий приклад молоді. Їм подобається спортивна атмосфера, організація та професіоналізм проведення змагань. Допомагають у проведенні змагань, а також від них є фінансова підтримка – членський внесок і залучають спонсорів. Щодо відвідувачів – залежить від погоди та пори року. Зараз у селі всі зайняті сільським господарством. Загалом, буває багато глядачів. Мені приємно, що багато глядачів приїжджають з інших областей – з Хмельницької, Волинської та Житомирської. Попередньо місцева влада нас інформувала, що у селі Могиляни було найбільше вболівальників було у 2012 році - близько п’яти тисяч.

- У 2019 році було обрано нового президента НК мотоклубу «Кристал» Павло Нікітюк. Відповідно була розширена назва організації, яка отримала назву «Автомотоклуб». Перевибори керівника організації відбуваються кожні два роки. Останні 12 років я був президентом клубу. Маю пряме відношення до організації та проведення змагань, маю досвід, тому допомагаю проводити змагання у Рівненській та Волинській областях. Починаючи спортивний сезон кожного року, я виїжджаю на змагання у багатьох містах України. Я коментую змагання вищого рівня, які відбуваються в Україні: етапи чемпіонату світу, Європи та України. Також маю великий судійський досвід і приймаю участь на різних кубкових змаганнях в різних регіонах України.

- Мені дуже приємно, що у цьому році було створено мотошколу та гурток, який створений на базі Острозького РБШ та НВК " Оженинська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів (ліцей) - дитячий навчальний заклад (ясла-садок)" імені Т. Г. Шевченка". Спільними зусиллями Павла Нікітюка і сільської ради, ми придбали вісім нових мотоциклів.

- Ви вирішили йти в політику. Чому?

- Наша організація є аполітична, але без політики ми не можемо нікуди дітися. Всі питання мають нахил до політики, особливо організаційний процес, адже це звернення до сільського голови і до депутатського корпусу, та до депутатів обласної ради. Велику допомогу у проведені змагань надав нам Віталій Ундір. За залучення коштів на проведення змагань та придбання мототехніки ми дякуємо депутатському корпусу за розуміння.Вже змінюється ситуація у районі, створено ОТГ і для вирішення питань потрібно відвідувати сесії в Острозі. Не дивлячись на те, що багато людей на Острожчині мене знають,  побоююся того, що деякі люди про мене й не чули. Я прийняв рішення розвивати започатковану справу та допомагати людям у різних питаннях, тому я балатуюся до Острозької ОТГ.

Я, як мешканець з сільської місцевості, бачу, що у гіршу сторону змінюється розвиток села. Не на всіх вулицях є освітлення, практично немає доріг, бур’янами заростають околиці, а про дозвілля населення можна говорити досить довго. Відсутні будинки культури, торговельно-розважальні центри, не проводяться дискотеки, не святкуються новорічні свята. Досить прикро бачити молодь біля підпільних закладів. Розвиток села має відбуватися завдяки підприємцям, небайдужим людям та завдяки сформованому бюджету. Для мене показовим прикладом є покійний мер Рівного – Віктор Чайка.

- Чому саме «Сила і Честь»?

- Коли в країні корупція, війна, безробіття і ми обираємо президента, який є чудовим артистом «95 кварталу» і працював по сценарію. У нас люди звикли вірити у «доброго царя». Ми бачимо, що думка населення змінюється у кращу сторону, люди включили здорове мислення й можуть зробити правильний вибір. На даний момент нам потрібний силовик такий, як Ігор Смешко, адже він людина дисципліни, порядку та честі, який вміє надавати та виконувати накази. Будучи доктором технічних наук та маючи хорошу стратегію, ми повинні його підтримати, як і всю партію «Сила і Честь». У минулому я співробітник силових структур і знаю, що таке честь і порядність. Свобода голосу за будь-яке рішення, яке йде на благо людей, є особисто індивідуальна, за яку не несеться відповідальність перед політрадою. Живу я чесно, порядно, люди мені довіряють.

Коментарі
17 Вересня 2020, 23:31
Ундір і честь ???
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024