Працюючи соціальним працівником, потрібно бути майстром на всі руки, - Лариса Іванова

14 Вересня 2020, 18:00
Лариса Іванова 4495
Лариса Іванова

Редакція «Район.Острог» продовжує рубрику, в якій розповідає про соціальних працівників Острожчини та їх підопічних.

Тендітна жінка, яка обрала  для себе нелегку та гуманітарну місію – постійну, багатогранну і всебічну підтримку та захист усіх соціально незахищених громадян  Острозького району – директорка Острозького районного територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Лариса Іванова.

«Вміє налагоджувати зв'язки між людьми,  виявляти  милосердя, створювати  добро не тільки зі службового обов'язку, а й за велінням совісті та покликом душі», - так у колективі характеризують Ларису Євстафіївну.

Ларисо Євстафіївно, розкажіть про себе? Як давно працюєте в Острозькому районному територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг)?

Я народилася в одному із мальовничих сіл Острожчини – у Новородчицях, там і пройшло моє дитинство, але вже понад 30 років проживаю в місті Острог.

В системі соціального захисту працюю понад 17 років, 14 з них – в Острозькому райтерцентрі. Очолила установу в 21 рік, де на той час працювали 73 людини.

Довелося багато працювати та вивчити роботу від простого спеціаліста до завідувача відділенням, адже лише здатність до самовдосконалення та постійної роботи над  собою сприяють для того, щоб управляти іншими і гідно представляти організацію.

Скільки жителів Острожчини користуються послугами територіального центру?

Турбота про людей похилого віку – основне завдання нашої установи. Забезпечувати не лише повну соціальну захищеність цих громадян, але й дарувати тепло, увагу, доброзичливість та чуйне ставлення до людей, які потребують стороннього догляду.

Відтак, на сьогодні  трьома відділеннями  терцентру  обслуговується 1112 осіб, які отримують такі соціальні послуги з догляду вдома, денного догляду, надання натуральної  допомоги.

Розкажіть, хто має право на  отримання соціальних послуг?

Право на  отримання  соціальних послуг мають громадяни, які згідно медичного висновку, не здатні до самообслуговування.

Безкоштовно соціальні послуги в територіальному центрі отримують одинокі громадяни похилого віку та інваліди 1 групи. Також ми надаємо платні соціальні послуги для 39 осіб, що мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд і допомогу. 

Ларисо Євстафіївно, чи є особливості у професії «соціальний працівник»?

Працювати  нелегко, адже наші клієнти – це люди похилого віку і ми можемо лише здогадуватися, скільки випробувань, болю і втрат довелося їм пережити  за все своє життя. Та для кожного нашого спеціаліста, найважливіше, щоб люди, які звертаються за консультаціями та знаходяться в нас на обслуговуванні отримали кваліфіковану допомогу, чуйне ставлення до їхніх життєвих проблем і, насамперед, залишились задоволені результатами й рівнем обслуговування.

Саме тому, працюючи соціальним працівником, потрібно освоїти не лише одну професію, а бути майстром на всі руки в буквальному розумінні цього слова. У першу чергу, психологом і порадником для своїх клієнтів, майстром по ремонту приміщень та медичною сестрою, а ще перукарем та ще безліч посад, які поєднуються в одній – соціальний працівник. Причому, в нас із 53 працюючих, 43 - жінки, які присвятили своє життя служінню людям.

Дякую Вам за розмову. Можливо, Ви ще б хотіли щось додати?

Користуючись можливістю, хочу подякувати своїм працівникам за доброту сердець, терпіння та мудрість, яку вони щоденно проявляють у своїй роботі та побажати їм міцного здоров’я, довголіття, миру та злагоди.

 

Коментарі
14 Вересня 2020, 23:27
Працювати працівником - масло масляне... Гарний початок! "Соціальний працівник — майстер на всі руки"
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024