Команда – це завжди важливо, - Віталій Ундір

02 Вересня 2020, 17:00
Віталій Ундір 4578
Віталій Ундір

Цими днями редакція  «Район.Острог» поспілкувалася з депутатом Рівненської обласної ради Віталієм Ундіром.

- Маємо інформацію, що Ви очолили обласну організацію партії «Сила і Честь»?

- Так, це правда. У серпні пройшла обласна конференція, на яку приїжджали представники з Києва.

Юрій Прокоф
Юрій Прокоф

 

Зокрема, генерал-майор Юрій Прокоф'єв та Олександр Головань. Після проведення конференції ми подали документи на реєстрацію обласного осередку до юстиції.

На Рівненщині не було зареєстровано обласної організації політичної партії «Сила і Честь», ми провели цю реєстрацію, обрали керівні органи. А політрада партії, за рекомендацією з Києва, обрала мене головою обласної організації.


 

А передувало цьому моя особиста зустріч з Ігорем Петровичем Смешком, у ході якої ми обговорили надзвичайно багато актуальних питань. У результаті, Ігор Петрович запропонував мені розбудову партії «Сила і Честь» на Рівненщині.

Важливо те, що це дійсно має бути не політичний проект, а політична партія на засадах неоконсерватизму, який базується на принципах конституційної демократії та захищає історичні традиції, законність,спадкоємне і звичаєве право, українську культуру, мову, освіту та екологію, національну економіку, армію, вікові традиції і спосіб життя українського
народу на власній українській землі. Недаремне відомі неоконсерватори Маргарет Тетчер, Рональд Рейган, Шарль де Голь зробили свої країни великими і сильними, адже вони опиралися на цінності держави для людини та свободи.

- Віталію Олександровичу, але багато хто на Рівненщині асоціює Вас із «Європейською Солідарністю». Розкажіть, що сталося? Чому Ви сьогодні не в лавах «ЄС», а очолюєте «Сила і Честь»?

- Так, дійсно, 5 років свого життя я присвятив розбудові, на той момент ще «Удару» - це 2014 рік. Потім – це був «Блок Петра Порошенка», з яким ми йшли на вибори: і президентські, і парламентські, і місцеві. А на останньому етапі – «Європейська Солідарність», з якою були, знову ж таки, і на президентських, і парламентських виборах. Це був складний період, коли на всій Рівненщині я єдиний не злякався прапора «ЄС» і балотувався саме від «Європейської Солідарності» до Верховної Ради. Тоді посів 3 місце. Але політика – це все ж таки брудна штука. Той, хто робив якусь справу, в певний період часу стає не потрібним. Так сталося і в нас: пройшли зміна керівництва в обласній організації «ЄС», так зване «перезавантаження». І,  напевне, десь там сьогодні не бачать нашої співпраці. Але життя на цьому не зупиняється. Я залишаюся вірним своїм життєвим принципам. Зокрема, і в політиці – це євроінтеграція України, чіткі українські погляди єдиної мови та віри. Тому не хочу стояти осторонь у цей складний період часу, а готовий брати на себе відповідальність, готовий не підвести ту величезну армію людей, яка є сьогодні у команді. Тому і прийняв таке рішення. Воно було досить непросте. Цьому передувала, знову ж таки, зустріч з Ігорем Петровичем Смешком. Ми проговорили надзвичайно багато питань різної проблематики. Зокрема, мені імпонує, що «Сила і Честь» має величезне бажання стати не лідерською партією, не політичним проектом, а дійсно політичною силою, яка базується на проукраїнській ідеології, ідеях консерватизму. Це, по суті, сьогодні найпотужніша ідеологія в Європі. У планах вступити в європейське об’єднання консерваторів ще до кінця цього року. Я думаю, на таких засадах варто будувати нову українську політику.

- Для чого Ви йдете на ці місцеві вибори? І яку ціль перед собою ставите?

- Ми сьогодні формуємо досить потужну команду на рівні області. І нашою головною ціллю є проходження у всі, без виключення, ради на Рівненщині. Я переконаний, що з досвідом тих людей, які йдуть у команді, ми маємо впливати на процеси у всіх, без виключення, куточках Рівненської області.

Зокрема, я думаю, що Ваших читачів цікавить більше Острожчина, тому акцентую увагу саме тут. Хоча схожі процеси будуть відбуватися по всій області.

Ми йдемо сьогодні в об’єднану територіальну громаду. Нам вдалося не роздробити Острожчину на маленькі уділи, а дійсно лишити її єдиною цілою, але це тільки початок цього шляху. Ми втратили, на мій погляд, все-таки досить багато часу і не отримували тих можливостей, якими користувалися громади, які об’єдналися раніше. Але сьогодні ми ще маємо шанс показати, що ОТГ у межах одного району - це унікальна не лише для Рівненщини, а й для всієї України ситуація, може бути ефективною, може бути взірцем того, як укрупнення працює не лише на словах, а на ділі.

Переконаний, що ми маємо продовжити питання будівництва доріг на Острожчині. Ні для кого не є секретом, що я лобіював з’єднання Острога з найбільшими транспортними артеріями нашої держави – трасою Київ – Чоп, а це з’єднання Острога з Рівним по якісній дорозі. Нам залишилося не так багато: 8 кілометрів дороги у Верхові, яка сьогодні знаходиться у жалюгідному стані. Проте, на жаль, два останні роки там жодних робіт не проводилося. Разом з тим, коли завершити цю історію, то в м. Рівне буде дібратися набагато комфортніше.

Друга ситуація – це той розпочатий проект відновлення дороги, починаючи від Гощі у напрямку Вельбівного, там залишилося 16 кілометрів. Ремонт цієї дороги дасть нам шанс з’єднати Острог з «київською» трасою. І дасть можливість розвивати туризм, бо про нього ми лише говоримо. Адже туризм – це комфортне логістичне розміщення нашого Острога і можливість сюди приїздити величезній кількості туристів.

Це також і розвиток місцевих доріг до історичних пам’яток. Зокрема, хотілося б продовжити будівництво дороги до Новомалина, який вважаю одним з родзинок Острожчини. Тут можна проводити багато різноманітних заходів.

Дорога в с. Новомалин
Дорога в с. Новомалин

 

Ще є розвиток медицини. Важливо, сільської медицини. Я вважаю хорошим прикладом будівництво амбулаторії в с. Плоске. Тобто хороших справ, які були розпочаті для того, щоб ОТГ, з центром в Острозі, була однією з показових громад на Рівненщині.

Амбулаторія в с. Плоске
Амбулаторія в с. Плоске

 

- Віталію Олександровичу, чому, на Вашу думку, важливі місцеві дороги?

- Знаєте, при сьогоднішньому ресурсі можна щороку робити мінімум 2 дороги, 2 напрямки в сільській місцевості і до 5 доріг вулиць у самому місті. Бо якщо сьогодні ми бачимо будівництво частинки дороги Н-25 Городище-Рівне-Старокостянтинів, яка проходить через Острог, то це загальнонаціональна програма і проект був розроблений ще, коли я курував дорожнє будівництво в області.

Місцевим дорогам, у тому числі й в Острозі, можна приділяти увагу за рахунок коштів, які буде отримувати сама ОТГ.

- Віталію Олександровичу, у чому сила Вашої команди?

- Команда – це завжди важливо. Напевне, сьогодні ще рано називати прізвища, які будуть присутні у наших списках. Адже, головним, на мій погляд, є не прізвище, а підхід до формування цих прізвищ.

Зокрема, для мене принципово, щоб у нашій команді були люди, котрі не словами і пустими обіцянками довели свою ефективність. А насправді, на ділі, прикладами з життя, успішної своєї роботи довели, що вони можуть бути ефективними управлінцями, ефективними менеджерами, по суті, тими людьми, які своєю працею зроблять успішними ті чи інші громади.

Найближчим часом ми представимо нашу команду на всіх рівнях: починаючи від списку до обласної ради, завершуючи списками до ОТГ, які є у нас у Рівненській області.

Разом з тим, ми відкриті для діалогу та співпраці. Ми закликаємо молодих і активних, людей з досвідом і тих, хто прагне змін у нашій державі, зокрема й на Рівненщині, приєднуватися до нашої команди.

У нас уже працює виборчий штаб у м. Рівне по вул. Кавказька, 7, офіс 320, телефони 0664063398, 0985025301, електронна адреса [email protected]. Крім того, починають роботу штаби на місцях – у кожному районному центрі. Туди можна звернутися за інформацією про нашу партію і долучитися до спільної роботи за ради Рівненщини.

 

 

Коментарі
06 Вересня 2020, 16:03
В Україні сотні команд. Так що товаришу вистачить на все життя змінювати їх хоч кожного кварталу.
12 Вересня 2020, 20:15
Як швидко перевзувся. недолугий політик. А дороги - це прекрасно. на них дерибанити можна.<br/>А чому ви не запитали, де дівся Острозький пологовий, що буде на місці колишньої швидкої, що це за новеньке будівництво за стадіоном академії, чи працює острозький молокозавод???<br/>Ось там сила і честь вашого шефа.
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024