Про соціальний захист людей у розмові з працівницею Острозького районного територіального центру Аллою Сверипою

25 Липня 2020, 10:00
Алла Сверипа 4163
Алла Сверипа

Багато соціально-незахищених людей у нашому районі потребують допомоги й чуйного ставлення.  Зокрема, пенсіонери, самотні люди, інваліди хочуть мати тепло і затишок. Територіальний  центр соціального обслуговування закріплює за ними соціальних робітників. Часто трапляється, що такий робітник –  це єдина людина, яка піклується про незахищених людей.

Зі слів керівниці острозького районного територіального центру соціального обслуговування Лариси Іванової, особливою повагою серед своїх підопічних користується соціальна робітниця територіального центру Алла Сверипа.

Про себе пані Алла розповідає, що народилася 1988 року в селі Стадники, де й проживає. Навчалася в кооперативному коледжі на кухаря та паралельно здобувала вищу освіту у Відкритому міжнародному університеті розвитку людини «Україна» в м. Рівне. Здобула професію психолога.

Соціальною робітницею працює з 1 липня 2019 р. На обслуговуванні має семеро людей. Алла Миколаївна каже, що кожна людина старшого віку потребує як фізичної так і моральної підтримки, допомоги в придбанні продуктів, ліків, оплати комунальних послуг. Інколи доводиться допомогти просапати грядку з овочами.

Усіх своїх підопічних вона любить і поважає. Але розповідає, що окремі люди мають особливо цікаві життєві історії. Розповідає про непересічну людину на її дільниці: Людмилу Миколаївну Мартинюк. Вона народилася 1957 року в с. Стадники.

Людмила Мартинюк
Людмила Мартинюк

В дитинстві, коли для неї виповнилося 2 роки,  перехворіла страшною хворобою (поліомієлітом).  Для неї повикручувало руки та ноги. Лікування тривало довгий час, але маючи бажання бути як усі, навчалася в м. Рівному в Будинку офіцерів та здобула професію секретар-машиністки. Деякий час працювала на цукровому заводі в селі Оженин. Але через прогресування хвороби змушена була звільнитися, хвороба дала ускладнення на внутрішні органи. Від держави отримала триколісний велосипед для пересування. Їй надаються оздоровчі путівки для підтримки та профілактики здоров’я. З дитинства захоплюється вишивкою та в’язанням гачком.

Не зважаючи на свої проблеми зі здоров’ям, Людмила Мартинюк не опускає руки і  маючи бажання та трішки сили,  відвідує всілякі виставки і фестивалі з рукоділля, має відзнаки та подяки за участь у таких заходах.

Пані Алла може розповідати про своїх підопічних довго. На запитання чим захоплюється крім роботи, каже, що у вільний час любить займатися вирощуванням та доглядом за квітами а також вихованням трьох діток.

«Алла Сверипа – надійна, добра, чуйна робітниця» - зазначає про свою підлеглу директорка Острозького районного територіального центру Лариса Іванова.

.

Коментарі
25 Липня 2020, 21:10
"Багато соціально-незахищених людей у нашому районі потребують допомоги й чуйного ставлення". А звичайні люди його не потребують? "Зокрема, пенсіонери, самотні люди, інваліди хочуть мати тепло і затишок." Стандартні фрази, які стосуються будь-кого. Про пунктуацію у тексті взагалі мовчу....
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024