«Побачивши в інтернеті мастичні торти, вже не могла від них відірватися» ‒  Аліна Цимбаліста

20 Жовтня 2016, 16:34
3317
У четвер, 20 жовтня, у всьому світі відзначають день кулінара. Талановиті кухарі є і в нашому місті. 
 
Кухар ‒  це не просто професія, багато хто і цілком справедливо, називають це мистецтвом. Перші кухарі з’явилися на землі без сумнівів з появою самого людства, інакше як можна пояснити, що ми все ще не померли з голоду. 
 
Аліна Цимбаліста ‒  талановитий кондитер, та чарівниця тортиків та пряників. ЇЇ торти  ‒  справжні витвори мистецтва: шедеври зовні та надзвичайно смачні всередині. 
 
 
Аліно, розкажи, будь ласка, як і коли виникло зацікавлення випічкою? Який торт став першим?
 
 
Я займаюсь випічкою майже 2 роки. Побачивши в інтернеті мастичні торти, вже не могла від них відірватися, було цікаво робити щось нове і радувати цим інших. Перший торт був спечений для моїх рідних, просто покритий білою мастикою. Таких «пробних» тортиків у мене було декілька.
 


Знаю, що ти маєш трирічну донечку, як вдається поєднувати материнство та кулінарію? 
 
 
Насправді це важко поєднувати. Доводиться більшу частину роботи робити вночі, коли дитина спить. Це, звичайно, дуже втомлює.
 
Чи можеш поділитися улюбленим рецептом?
 
Можу поділитися улюбленим складом тортика: ванільний бісквіт у поєднанні з маковим, пломбiрний крем і фрукти.
 

Скільки часу займає створення одного солодкого шедевру та що найскладніше у цьому процесі?
 
На виготовлення одного торта потрібно 2-3 дні, залежно від складності оформлення та кількості ярусів. Сюди не враховується час на виготовлення фігурок з мастики, їх намагаюся робити ще раніше. Найскладніше для мене це робота з мастикою (покриття торта та ліплення фігурок).
 

Яка з твоїх робіт тобі подобається найбільше та чому, можливо маєш якісь цікаві чи веселі історії?
 
Люблю кожну свою роботу по-особливому. Під час виготовлення тортика думаєш про ту подію, на яку він потрібен, і про людину, для якої він готується. І так приємно мимоволі ставати учасником чийогось свята.
 
Фото надані Аліною ЦИМБАЛІСТОЮ
Автор Наталія ГОЛОДЮК
Коментарі
27 Жовтня 2016, 14:25
Візьміть нормального редактора!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39