«Побачивши в інтернеті мастичні торти, вже не могла від них відірватися» ‒ Аліна Цимбаліста
20 Жовтня 2016, 16:34
3317
У четвер, 20 жовтня, у всьому світі відзначають день кулінара. Талановиті кухарі є і в нашому місті.
Кухар ‒ це не просто професія, багато хто і цілком справедливо, називають це мистецтвом. Перші кухарі з’явилися на землі без сумнівів з появою самого людства, інакше як можна пояснити, що ми все ще не померли з голоду.
Аліна Цимбаліста ‒ талановитий кондитер, та чарівниця тортиків та пряників. ЇЇ торти ‒ справжні витвори мистецтва: шедеври зовні та надзвичайно смачні всередині.
Аліно, розкажи, будь ласка, як і коли виникло зацікавлення випічкою? Який торт став першим?
Я займаюсь випічкою майже 2 роки. Побачивши в інтернеті мастичні торти, вже не могла від них відірватися, було цікаво робити щось нове і радувати цим інших. Перший торт був спечений для моїх рідних, просто покритий білою мастикою. Таких «пробних» тортиків у мене було декілька.
Насправді це важко поєднувати. Доводиться більшу частину роботи робити вночі, коли дитина спить. Це, звичайно, дуже втомлює.
Чи можеш поділитися улюбленим рецептом?
Можу поділитися улюбленим складом тортика: ванільний бісквіт у поєднанні з маковим, пломбiрний крем і фрукти.
Скільки часу займає створення одного солодкого шедевру та що найскладніше у цьому процесі?
На виготовлення одного торта потрібно 2-3 дні, залежно від складності оформлення та кількості ярусів. Сюди не враховується час на виготовлення фігурок з мастики, їх намагаюся робити ще раніше. Найскладніше для мене це робота з мастикою (покриття торта та ліплення фігурок).
Яка з твоїх робіт тобі подобається найбільше та чому, можливо маєш якісь цікаві чи веселі історії?
Люблю кожну свою роботу по-особливому. Під час виготовлення тортика думаєш про ту подію, на яку він потрібен, і про людину, для якої він готується. І так приємно мимоволі ставати учасником чийогось свята.
Фото надані Аліною ЦИМБАЛІСТОЮ
Автор Наталія ГОЛОДЮК
28/03/2024
Четвер
28.03.2024
14:55
09:12
09:10
27.03.2024
20:39
ГАЛЕРЕЯ
Бізнес
Еко
Життя
Закордон
Історія
Культура
Медицина
Освіта
Спорт
Коментарі