Як під час дистанційного навчання працює Острозька академія

08 Травня 2020, 17:35
3596

Кабінет міністрів України під час засідання 11 березня запровадив по всій Україні карантинні заходи через поширення нового коронавірусу Covid-19. А вже 12 березня школи й Виші України були змушені перейти на дистанційне навчання.

Національний університет «Острозька академія» теж не є винятком. 16 березня студенти отримали нові розклади та могли продовжити навчання вже дистанційно.

Для проведення дистанційних занять академія обрала платформу Google Meet, де викладачі успішно читають лекції й проводять практичні заняття: студенти можуть ставити питання, коментувати, доповнювати та, як і раніше, отримувати свої бали.

«Гуманітарний факультет відразу ввійшов в ритм дистанційного навчання. Спочатку ми ставили більше лекцій, але вже на другий тиждень зрозуміли, що карантин затягнеться на довгий термін, тому додавали й практичні заняття. Іншими словами, наше завдання було повністю відтворити звичний режим роботи факультету у дистанційній формі, допомагаючи викладачам і консультуючи студентів. Загалом, я задоволений успішністю студентів, але відчувається, що студенти втомлюються від такого ритму. Також відчувається, що складні теми їм ще важче даються онлайн, тому викладачі й студенти змушені довше над ними працювати, що є додатковим викликом. Утім, сесія покаже, наскільки карантин вплинув на якість навчання», коментує декан гуманітарного факультету Максим Карповець

Карантин продовжується, відповідно дистанційне навчання теж. І це ставить перед університетом та студентами нові виклики. Адже скоріше за все цьогорічна сесія для студентів пройде в онлайн-режимі.

«Загалом, ми вже готові завершувати навчання в онлайн-режимі, тому розробили алгоритм іспитів і модульних робіт. Університет запропонував найбільш дієві варіанти навіть витягування білетів онлайн, тому будь-яка робота може бути завершена за домашнім комп'ютером. На нашому факультеті є різні види підсумкового контролю, але усі вони наближені до максимальної перевірки й контролю залишкових знань. Від студентів очікується дотримання етичних стандартів, тому це також перевірка не тільки знань, але й моральних якостей. Переконаний, що ми усі цю перевірку гідно пройдемо», зауважив декан гуманітарного факультету Максим Карповець

Студенти ж і собі позитивно відгукуються про організацію навчального процесу. І навіть виокремлюють позитивну динаміку відвідування пар.

«Як студентка 4 курсу я вже звикла до денної форми навчання.  Проте в Острозькій академії змогли налагодити систему дистанційного навчання,  а викладачі натомість оптимізували донесення інформації під цей формат спілкування. 

Спостерігаючи за своєю групою то можу сказати, що дистанційне навчання в нас однозначно прижилося, оскільки стало більше студентів відвідувати пари, якщо раніше в них були ті чи інші причини, що вони не могли бути присутніми на заняттях то зараз через онлайн формат вони все вчасно відвідують й отримують завдання через пошту»коментує студентка Людмила Шуляка-Владика.

 

А от щодо днів відкритих дверей, то академія повністю перемкнулася у соціальні мережі. Сторінки у соціальних мережах працюють у посиленому режимі, а дні відкритих дверей проводяться у платформі Google Meet. Приємно дивує те, що кількість учасників не менша аніж щороку.

 

«Можливо, буде потреба провести додаткову зустріч, адже не всі могли приєднатись, а інші самі виявили бажання ще раз поговорити про факультет і університет. Шкода, що абітурієнтам не буде можливості пройтись коридорами старого корпусу й побачити сучасний дизайн нового корпусу, але ми приваблюємо їх тим, чим і раніше: знаннями, відкритістю і сімейною атмосферою»– доповнює декан гуманітарного факультету Максим Карповець.

 

Софія ДЕРИЧ

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024