В Острозі відкрили медичний центр «Аретей»

01 Жовтня 2019, 16:45
В Острозі відкрили медичний центр «Аретей» 13886
В Острозі відкрили медичний центр «Аретей»

«Аретей» – це перший приватний заклад в Острозі, який працюватиме в системі державних медичних гарантій. Тут можна підписати декларацію з сімейним лікарем, педіатром, терапевтом або отримати консультацію отоларинголога, дитячого отоларинголога, педіатра, невролога, кардіолога, терапевта. Про діяльність медичного центру в інтерв’ю розповів його керівник Володимир Нікулін.

– Розкажіть детальніше, яку саме медичну допомогу можна отримати у вашому центрі?

– «Аретей» – приватний лікувально-профілактичний заклад із надання первинної та спеціалізованої медичної допомоги дітям та дорослим. Тобто, тут можна укласти декларацію зі сімейним лікарем, терапевтом, педіатром, отримати амбулаторно-поліклінічну та консультативно-діагностичну допомогу. Зараз у центрі працюють активні молоді лікарі, які здобули сучасну освіту й регулярно проходять курси підвищення кваліфікації, беруть участь у конференціях, тренінгах, семінарах. Попри молодий вік, вони вже мають багатий досвід роботи і є професіоналами своєї справи.

4

2

 

– Первинну допомогу надаватимуть безкоштовно чи платно?

– Відповідно до законодавства України є перелік послуг, який первинна медицина має бути безкоштовною. Якщо людина підписала декларацію з педіатром, терапевтом чи сімейним лікарем, то медичному закладу, у якому лікар працює, держава виділяє на цього пацієнта певну суму коштів. Як тепер кажуть, «гроші йдуть за пацієнтом». Ви можете підписати декларацію з лікарем із районного центру первинної медико-санітарної допомоги, а можете підписати з лікарем медичного центру «Аретей». В обох випадках держава виділяє на вас кошти, тож ви нічого не повинні платити за стандартні обстеження, призначені вашим лікарем. Це загальний аналіз крові з лейкоцитарною формулою, аналіз сечі, глюкоза крові, електрокардіограма, вимірювання артеріального тиску, швидкі тести на вагітність, ВІЛ, вірусні гепатити та деякі інші обстеження, передбачені наказом МОЗ України від 19 березня 2018 року № 504 «Про затвердження Порядку надання первинної медичної допомоги».

1

 

– На Вашу думку, наскільки великою є потреба в приватних закладах первинної медичної допомоги?

– Я вважаю, що в людей завжди має бути вибір, і сучасне українське законодавство забезпечує нам право на нього. Може, хтось, не встиг підписати декларацію із сімейним лікарем, а комусь, може, не подобатися той лікар, із яким він її підписав. У такому разі є можливість звернутися до приватного медичного закладу, до яких належить і «Аретей», та отримати абсолютно ті ж самі послуги за тими ж умовами, що і в районному центрі ПМСД.

– Як надаватимуть вторинну медичну допомогу?

– В «Аретеї» планують надавати допомогу фахівці за кількома спеціалізаціями, про які ми з вами вже говорили. Можна прийти за направленням сімейного лікаря, можна просто записатися на прийом до когось із лікарів, залежно від того, що саме вас турбує. Огляд відбувається так само, як і в консультативних поліклініках, тільки вам не потрібно годинами стояти в задушливих коридорах і чекати в довжелезних чергах.

Звичайно, огляд «вузькими» спеціалістами (окрім терапевтів, сімейних лікарів, педіатрів) для пацієнта буде платним, але ціни в нас у межах розумного і є нижчими від середньостатистичних цін для ринку медичних послуг Рівненщини. А якщо взяти до уваги ще й транспортні витрати, скажімо, до Рівного, то для пересічної людини вигідніше звернутися в місцевий приватний медичний центр, аніж навіть у державний, але в іншому місті.

2


 

– Які плани хотілося б втілити в найближчому майбутньому?

– Незабаром плануємо запровадити медичну інформаційну систему (МІС), яка дасть змогу нашим пацієнтам записатися онлайн до лікаря, мати особистий кабінет із карткою пацієнта, а в майбутньому можливість медичного онлайн-страхування. Також плануємо розширити спектр надання медичних послуг.

– Що ж, я бажаю вам успіхів у Вашій справі і вдячних пацієнтів! Дякую за інтерв’ю.

– І я вам дякую та бажаю міцного здоров’я, миру і всього якнайкращого.

Адреса Медичного центру «Аретей»: м. Острог, вул. Татарська, 179-Б.

Коментарі
02 Жовтня 2019, 10:28
Все йде у приватні руки. А медицина все життя була платною- не офіційно. Тепер це узаконили. Якби ще в той центр КВАЛІФІКОВАНОГО гінеколога додати, щоб в Рівне не їздити...
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024