Вихователька з Острога Марина Скомаровська: Найважливіше у професії – це любов до дітей

28 Вересня 2019, 13:26
Вихователька з Острога Марина Скомаровська 4645
Вихователька з Острога Марина Скомаровська

Дошкільний вік – особливо важливий і відповідальний період у житті дитини. У цей час формується особистість і закладаються основи здоров’я. Благополучне дитинство і подальша доля кожної дитини залежить не тільки від батьків, а й від мудрості вихователя, його терпіння, уваги до її внутрішнього світу. З допомогою своїх вихователів дошкільники пізнають секрети навколишнього світу, учаться любити і берегти свою Батьківщину. Саме тому ця професія дуже важлива і відповідальна. І надзвичайно приємно, що молоде покоління продовжує обирати для себе цей професійний життєвий шлях.

Марина Скомаровська вже сьомий рік працює вихователькою в Острозькому дошкільному навчальному закладі № 2 «Веселка». Пані Марина народилася в Острозі, проте, після того її батьки переїхали в Нетішин. За декілька років, древнє місто знову буде вагомою частиною життя дівчини, адже саме тут вона розпочне свою трудову діяльність.

Навчалася Марина Скомаровська у Дубенському педагогічному коледжі і продовжила здобувати освіту вихователя та вчителя дефектолога у Рівненському державному гуманітарному університеті. Свою професію обрала, беручи приклад зі старшої сестри. В острозькому дитячому садочку пані Марина працює від завершення навчання. Наразі вона вихователька у середній та старшій групі. Свою роботу Марина Олександрівна цінує за щирість та любов яку дарують дітки.

«Десь два — три перших роки роботи я вдосконалювала свої вміння налагоджувати контакт із дітками та вчилася працювати із батьками. Адже основа виховання саме у родині. І важливо співпрацювати всім разом. Найцінніше у моїй роботі – це ті, непідробні емоції, які щодня можна побачити у групах. Успіх у нашій професії залежить тільки від одного – любові до дітей! Без цього у садочку працювати не можна», – уважає вихователька.

У становленні особистості вагому роль відіграє навчання. Перші знання ми отримуємо в дитячому садочку – там нас знайомлять з літерами та цифрами, там ми вчимося дружити і відстоювати свої інтереси, там закладаються навички соціальної поведінки і спілкування з навколишніми.

«Буває, чуємо від колег зі школи запитання, що ми робимо в дитсадку, мовляв, поняньчили та й усе. Але це не так. Ми вчимо дітей важливих основ. Зокрема, самостійності. Також багато уваги приділяємо розвитку пам’яті та навчанню – перші літери і цифри часто вивчать саме у садочку. Загалом важко все перерахувати»

Принагідно Марина Олександрівна зичить усім колегам, аби цю працю безкомпромісно вважали вагомою ланкою освітнього процесу, а ще натхнення, слухняної малечі, безмежної любові та енергії. Ми приєднуємося до всіх вітань пані Марини та бажаємо працівникам дошкільної освіти успіхів у всіх починаннях та гідної оцінки їхньої роботи. Будьте завжди здоровими, бадьорими, сповненими любові та добра!

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром