Де відпочити після пандемії: незвідані українські полонини

24 Травня 2020, 17:35
3138

Часто ми починаємо планувати нашу відпустку ще взимку. Обираємо маршрути та бронюємо місця в готелях. Цей рік не став винятком, але наближення карантинного літа нагнало чимало страху.

Хіба, плануючи відпустку, хтось міг подумати, що поїздка на море може обернутися загрозою для життя? І звісно готелі різних країн вже закликають до відпочинку, обіцяючи ставити лежаки на відстані двох метрів та повну дезінфекцію. Та які б заходи не були прийняті – це не може гарантувати повної безпеки.

Їхати чи ні – вибір кожного. Але невже ті, хто готувалися до відпусток, мають поховати валізи в шафи? З одного боку так, але з іншого – можна обрати ізольований відпочинок. І ми маємо на увазі зовсім не безлюдні острови. 

Щорічно тисячі українських туристів підкорюють Австрійські Альпи, летять у Грузію, щоб побачити справжню красу гір, добираються у Норвегію та Ісландію, де природа справді чарівна, а ті, в кого можливостей менше, забираються на найвищу точку України  Говерлу. 

Часто серед населення можна почути, що на травневі їздили в Карпати. А коли ти починаєш розпитувати, то розумієш, що Карпати  це для них «Буковель», Говерла, водоспад Шипіт, озеро Синевир та долина нарцисів. А ще чуєш, що відвідали замок «Паланок» та посмакували бограчем. А от коли питаєш їх про полонини, то розумієш: «Полонини unknown!» 

Цей рік подарував нам чудову можливість насолодитися гірським відпочинком у Карпатах, які ні чим не поступаються Альпам.

Ми підготували підбірку семи найнезвіданіших полонин:

Менчул - 1503 висота над рівнем моря
Товпаш - 1548 висота над рівнем моря
Станишора - 1397 висота над рівнем моря
Щербан - 1492 висота над рівнем моря
Виднога - 1484 висота над рівнем моря
Пранникуська - 1401 висота над рівнем моря
Щавна - 1342 висота над рівнем моря

Кожна з них по-своєму особлива. Щоб побачити полонини на власні очі Вам не потрібно їхати закордон, достатньо прибути в маленьке село Широкий Луг, що знаходиться на території Закарпатської області й почати свій маршрут з Угольсько-Широколужанського заповідного масиву. І повірте, навіть якщо Ви не любите гори, після цієї подорожі Ви закохаєтеся в них назавжди.

Софія ДЕРИЧ

Коментарі
25 Травня 2020, 09:30
Актуальний матеріал. На часі і патріотичний. Закарпаття - гірський рай! Він там не лише у Широкому Лузі, маршрутів багато. Але тексти треба вичитувати! Це як танцювати і не вклонитись... Дякую!
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39