Сіно або квартирник: якими бувають вихідні в Острозі

19 Квітня 2019, 11:38
2565

На вихідні до Острога приїздить молодь зі всієї України. Дехто хоче провести час активно, випробувати свої фізичні можливості. Дехто – відпочити від шаленого ритму життя у компанії нових знайомих. Розповідаємо, як в нашому місті кожен знаходить відпочинок на свій смак.

СПАЛЬНИК, СІНО

Кілька років поспіль на центральній площі в Острозі збирається молодь з різних регіонів країни, щоб пройтись «Стежками князів Острозьких». Усі з рюкзаками, спальниками та бойовим настроєм: попереду довга дорога та три дні у польових умовах.

Дехто приїздить за враженнями та емоціями, хтось – більше дізнатись про туристичні принади Острожчини та історію краю чи просто відпочити від міста. Основна мотивація учасників, за словами організатора мандрівного табору Юрія Устимчука, – це чудові краєвиди, екскурсії, нові знайомства та багато вражень.

Під час мандрівки учасники перевіряють себе на витривалість та стійкість, адже 50-кілометрова дистанція – лише один із етапів. До прикладу, спати доведеться посеред лісу: в палатках, на сіні чи під відкритим небом.

Минулого року «Стежками…» пройшло 70 мандрівників. Тоді учасників перевірила на міць ще й погода – дощило, особливо першого дня, на який припадає більша частина пішого маршруту. Але подорожі ніхто не відміняв. Детальніше про те, як добре провести час навіть за таких умов, написала учасниця тогорічного походу Лілія Помернюк.

Особливістю табору «Стежками князів Острозьких» є національно-патріотичний гарт: мандрівники розподіляються на рої та по черзі виконують обов’язки: готують їжу, розпалюють вогонь чи стежать за порядком. А за непослух доведеться стояти на кулаках чи відтискатись від землі. Усім.

А Ви готові кинути собі виклик?

Мандрівний табір «Стежками князів Острозьких»
Мандрівний табір «Стежками князів Острозьких»

 

КВАРТИРНИК, ОБІЙМИ

На візитах всеукраїнського руху  «Твоя Країна» активна молодь з різних областей знайомиться між собою. Учасники збираються в одному місті, а організатори готують культурну програму.

На візит до Острога у вересні прибули хлопці та дівчата з Харкова, Чернігова, Києва, Миколаєва та Чернівців. Багато молоді їде, щоб знайти друзів з усієї України та познайомитися з новим містом.

«У більшості учасників мотивація відвідати 25 областей до 25 років. Таке бажання відображає лозунг руху, який мотивує активніше займатися внутрішнім туризмом: «Ти що, ще не бачив своєї країни?», – зазначила організаторка острозького візиту Валентина Кругляк.

Більше чотирьох років Острог є єдиним містом на Рівненщині, де приймають візити «Твоєї країни». Учасники знайомляться з життям академії, архітектурою міста та беруть участь у різних активностях, що пропонують організатори, влаштовують спільні ігри, тімбілдінг та квартирник, багато жартують та обіймаються.

Учасники попереднього візиту провели багато часу в академії за активними та веселими заняттями, як от, наприклад, читання вголос серйозної літератури ніби то казка для дітей. Відвідали також Музеї книги, єврейське кладовище та Замкову гору.

Щоб стати учасником візиту до обраного міста, заповніть анкету. Подбайте про переконливу мотивацію. Підберіть найзручніші квитки – і гайда. І найголовніше: прихопіть з собою гарний настрій та подарунки для нових знайомих: для когось із них ви будете Таємним другом.

«Твоя країна»
«Твоя країна»

 

Зараз організатори готуються до нового туристичного сезону. Наступний візит в рамках «Твоєї країни» відбудеться у нашому місті вже 19–21 квітня, а «Стежками князів Острозьких» кожен охочий зможе пройтись 24–26 травня.

Тим, хто сумнівається, чи варто експериментувати, варто знати, що на Острожчині активно розвивають програми так званого в’їзного чи гостьового туризму. Популяризує наш край як туристичну перлину Рівненщини туроператор «Мереживо мандрів».

«На Острожчині та загалом в Рівненській області є багато цікавих місць, і кожен турист може обрати маршрути й локації, які його більше цікавлять. Це може бути ознайомлення з пам'ятками архітектури, природними об'єктами або активний відпочинок. Для зацікавлених є можливість, наприклад, сплавлятися по річках Горинь та Вілія. Ми маємо декілька розроблених туристичних програм, але кожен турист може щось додати до маршруту чи прибрати якийсь пункт», – розповів Максим Жуковський, директор туроператора «Мереживо мандрів».

Пан Максим додає, що нерідко охочі завітати до міста шукають інформацію про ті чи ті принади в інтернеті й навіть соціальних мережах. Зорієнтуватися, що можна побачити в нашому регіоні допомагає сторінка «Острожчина туристична» у соціальній мережі Facebook. Велика перевага такої комунікації в тому, що місцеве населення, яке готове приймати туристів, може запропонувати свої послуги, так би мовити, без посередників.

А які цікаві місця ви б порадили відвідати гостям нашого міста?

Василина ДРОТЯК

 

Читайте також:

Команди з 10 областей підкорювали Острожчину

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024