Острозькі бібліотекарі розповіли, що найбільше люблять у своїй професії

01 Жовтня 2018, 13:22
Острозькі бібліотекарі розповіли, що найбільше люблять у своїй професії 4415
Острозькі бібліотекарі розповіли, що найбільше люблять у своїй професії

З нагоди професійного свята – Всеукраїнського дня бібліотек – ми запитали бібліотекарів Острозької центральної районної (ЦРБ) та міської бібліотек, що їм найбільше приносить задоволення у їхній роботі.  Прозвучало багато різних думок, адже кожен знайшов щось своє у професії бібліотекаря.

 

Валентина Ліщук, завідувач обслуговування Острозької ЦРБ, 27 років працює у бібліотечній справі

Валентина Ліщук
Валентина Ліщук

 

Я обожнюю читати, а працюючи у бібліотеці, маю можливість першою перечитувати всі книги, які надходять у нашу книгозбірню, бо як можна комусь рекомендувати, не читаючи. І ще мені дуже подобається обговорювати з нашими відвідувачами прочитані  книги.

 

Ольга Бояр,  директор Острозької ЦСПШБ, 37 років бібліотечного досвіду

Ольга Бояр
Ольга Бояр

 

Працюючи на різних посадах, я переконалася, що в нашій професії є безліч позитивних моментів. Сьогодні я тішуся, що маю прекрасний, дружній, відповідальний і творчий колектив. У нашій бібліотеці кожен працівник не просто виконує свої обов’язки, а живе своєю справою.

 

Ірина Федорчук, методист Острозької ЦРБ, працює у книгозбірні 8 років.

Ірина Федорчук
Ірина Федорчук

 

У моїй роботі мені найбільше подобається те, що в ній я можу бути  педагогом,  журналістом, психологом, громадським діячем, математиком, організатор свят. Список можу бути дуже довгим. А ще те, що я маю можливість постійно вчитися, удосконалюватися й реалізовуватися у своїй професії.

 

Наталія Ламах, бібліотекар відділу обслуговування РЦБ, стаж роботи в бібліотеці – 38 років

Наталія Ламах
Наталія Ламах

 

Найбільше в моїй професії подобається читати книги. І найважливіше, що на своєму робочому місці я завжди маю доступ до літературних новинок.

 

Любов Шпічак, бібліотекар Острозької РЦБ, у бібліотечній справі 40 років.

Любов Шпічак
Любов Шпічак

 

Для мене робота в бібліотеці – це можливість приносити радість людям, адже саме книга піднімає настрій, навчає та розвиває особистість.

 

Олена Ламах, бібліотекар відділу обслуговування (кафедра юнацтва), 25 років у бібліотечній справі

Олена Ламах
Олена Ламах

 

Що в роботі подобається? Це, напевно, спілкування, адже до нас приходить багато цікавих та освічених людей, які діляться своїми думками. Особливо подобається спілкуватися з молоддю, бо завжди можна почути від них про всі літературні новинки та дізнатися, що зараз на часі.

 

Людмила Ліщенко, бібліотекар Острозької міської бібліотеки для дітей, 15 років досвіду роботи в бібліотеці.

Людмила Ліщенко
Людмила Ліщенко

 

У своїй професії найбільше люблю спілкуватися з дітьми, адже до кожної потрібно знайти свій підхід. Важливо вміти почути, що вона хоче прочитати та дібрати таку книгу, яка змусить малечу відірватися від гаджетів.

 

Світлана Васильчук, провідний бібліотекар Острозької міської бібліотеки для дітей, у професії 51 рік.

Світлана Васильчук
Світлана Васильчук

 

Найбільше я люблю працювати з дітками. Коли вони приходять до бібліотеки, з ними завжди весело й гамірно.

 

Алла Базан, директор Острозької міської бібліотеки для дітей, 35 років досвіду роботи.

Алла Базан
Алла Базан

 

У нашій бібліотеці головне любити дітей, бо саме вони наші клієнти. А ще в своїй професії мені пощастило зустріти багато хороших спеціалістів та гарних наставників. І тепер у нашому колективі завжди можна відчути підтримку та розуміння.


Людмила Захарчук, завідувач Острозької міської бібліотеки, у  бібліотечній галузі 37 років.

Людмила Захарчук
Людмила Захарчук

 

Займаюся улюбленою справою тому, що це мені подобається. Професія вимагає розкриття свого потенціалу, креативності, систематичного навчання,  спонукає бути постійно в пошуку нових знань. Уважаю, що головне – відчути себе в професії і зрозуміти, що працюємо ми не для себе, а задля нової зустрічі з читачем.  Мій робочий день завжди наповнений різними подіями, відчуттями, думками, роздумами, проблемами, які необхідно вирішувати, мріями, які хоч інколи, але збуваються.

 

Ганна Симонович, провідний бібліотекар Острозької міської бібліотеки, стаж бібліотечної роботи 33 роки.

Ганна Симонович
Ганна Симонович

 

У нашій професії з читачами треба бути справжнім психологом, бо кожен відвідувач – це особистість зі своїми поглядами, характером, вимогами й потребами. А нагородою за це є вдячність читачів та їхні успіхи. Приємно бачити колишніх дітей-читачів, які ведуть до бібліотеки вже своє чадо.

 

Тетяна Підгородецька, бібліотекар читальної зали Острозької міської бібліотеки, стаж бібліотечної роботи 26 років.

Тетяна Підгородецька
Тетяна Підгородецька

 

Бібліотечне покликання... Це коли частиною твого життя стають люди та книги. Коли радо зустрічаєш читача, пропонуєш йому літературу, просто поговориш, вислухаєш людину і... пам’ятаєш своїх читачів. Бібліотекар має бути компетентним і в книжках, і в людях. Головне, щоб наші читачі не покидали бібліотеку з почуттями розчарування чи невдоволення.

 


Катерина Чайказавідувач методичного відділу ЦРБ, досвід роботи у книгозбірні 24 роки.

Катерина Чайка
Катерина Чайка

 

Для мене бібліотека ще з дитинства – це тепле й затишне місце, де можна було читати безліч цікавих книг. Тепер у моїй професії мені подобається те, що я маю можливість постійно самовдосконалюватися, учитися, здобувати нові знайомства, а переймаючи досвід у колег, ще й  подорожувати.

 

Вікторія Степанюк, бібліотекар міської бібліотеки для дітей, досвід роботи 12 років.

Вікторія Степанюк,
Вікторія Степанюк,

 

Радію, що бібліотечна справа продовжує плекати свої цінності. Мені подобається, що ми потрібні дітям і вони приходять до нас і за книгою, і на творчі заняття.

 

Запитувала Інна СОБКО

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024