Тендітна зовні - сильна духом: в Острозі новий керівник Національного альянсу

03 Квітня 2017, 16:46
1995

Декілька тижнів тому в Острозі обрали нового керівника молодіжної організації «Національний альянс». Очолила острозький осередок зовні тендітна, а всередині надзвичайно сильна Лідія Кощук.

Нещодавно Вас було обрано головою Острозького осередку молодіжної організації «Національний альянс». Чи довго Ви вже в організації, як про неї дізналися?

Скоро святкуватиму річницю з часу долучення до Національного альянсу. Про організацію я дізналася завдяки тереновій грі «Звитяга», яка проходить кожного року на Волині у Цуманських лісах. Побачила оголошення про те, що Острозький осередок альянсу проводить набір учасників для гри. Відразу вирішила для себе, що поїду, адже організатори обіцяли 4 незабутні дні серед дикої природи у волинських лісах.

Ще зі шкільних років я займалася спортивним туризмом, тому змалку люблю різноманітні табори. У квітні минулого року була на презентації теренової гри «Звитяга» в Острозькій академії, де заодно було представлено діяльність Національного альянсу. Саме так я дізналася про існування цієї організації, а безпосередньо познайомилася з керівниками та учасниками альянсу вже під час гри. Після завершення теренівки та повернення до Острога вирішила долучитися до діяльності Острозького осередку.


 

Як давно Ви в Острозі? Що вам найбільше подобається у нашому місті?

В Острозі я вже майже три роки. Влітку 2014 дізналася від сестри, яка тут навчалася про Острозьку академію та вирішила вступати саме сюди. У кожному місті мені найбільше подобаються люди, які там проживають. В Острозі я знайшла таких людей, заради яких мені щоразу, після кожної поїздки, хочеться сюди повертатися. Також як людині, якій подобається багато подорожувати історичними містами України, мені дуже довподоби архітектурні та історичні пам’ятки Острога.


 

Розкажіть трохи власне про Острозький осередок Національного альянсу. Скільки зараз у ньому членів, які плани в осередку на цей рік? Які акції заплановано?

На сьогодні Острозький осередок налічує близько 10 постійних членів організації. Оскільки основну частину осередку складають студенти, то, на жаль, із кожним роком ми втрачаємо певних людей, які закінчують навчання в академії і не мають змоги брати безпосередньої участі в діяльності осередку, проте ми підтримуємо з ними зв’язок і деякі з них уже долучилися до осередків Національного альянсу в своїх містах.

Основними заходами, які плануємо проводити у цьому році, є організація Мандрівного табору «Стежками князів Острозьких» у травні, а також освітнього курсу AMPHITHEATRUM у липні. У вересні плануємо провести вишкільний табір для членів нашої організації.  Уже найближчими днями у планах проведення презентації «Звитяги» з метою залучення нових учасників до теренової гри. Також плануємо долучатися до участі у всеукраїнських заходах нашої організації.


 

А в чому взагалі особливість організації, які основні принципи її діяльності?

Національний Альянс вирізняється з-поміж інших організацій своєю ідеологією: націоналізмом, активною громадянською позицією, переважанням практичної громадської діяльності над декларативно-паперовою, адекватним реагуванням на суспільно-політичні процеси, які відбуваються в Україні. Наша організація спрямована на виховання молоді в патріотичному дусі та плекання нової української еліти. Національний Альянс заснований на принципі участі кожного в управлінні діяльністю організації. Для здійснення мети та завдань організація працює за 4-ма напрямками: міжнародний, громадсько-політичний, вишкільний та культурно-просвітницький.


 

Як можна стати членом організації? Що для цього потрібно?

Долучаючись до Національного альянсу, ти повинен пам’ятати, що стаєш обличчям організації в своєму середовищі, тому маєш бути гідним ідеї, яку несеш. Називаючи себе націоналістом, ти повинен розуміти, що кожен твій вчинок, кожне твоє слово вже не твоє, а представника національного руху і відтепер ти маєш бути уважним до себе та своїх дій.

Будучи членом Національного Альянсу, ти маєш стати кращим та бути націоналістом у повному розумінні цього слова. Ти повинен прагнути здобувати нові знання, самовдосконалюватися, вишколюватися та виховувати в собі всебічно досконалого українця, тому що лише високопатріотична, інтелектуальна та свідома молодь може стати рушієм українського суспільства та побудувати Українську самостійну соборну Державу.

Що б стати членом Національного альянсу потрібно заповнити анкету учасника на офіційному сайті організації у розділі «Долучитися», якщо Ви бажаєте долучитися до Острозького осередку, то потрібно написати мені, або ж Юрію Устимчуку, і в подальшому ми Вас скоординуємо .

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024