«Багато знайомих не розуміє, як я міг проміняти Канаду на армію», – лейтенант Роман Махлай

15 Лютого 2017, 15:01
3864

Роман Махлай – молодий хлопець, який може поставити потреби Батьківщини вище власних інтересів. Для того, щоб підписати контракт та стати військовим, він хотів залишити хорошу роботу в Канаді. Роман у 2009 році закінчив острозьку школу, а 2013 отримав диплом Національного університету «Острозька академія» після чого поїхав працювати в Канаду. 

Чому ти вирішив піти служити на контракт, адже ти працював у Канаді та мав хорошу заробітну плату?

Часто тим, хто мене про це запитує, кажу, що багато знайомих пішло служити в армію, та й зараз армія – це хороший кар'єрний ріст і перспективи. Зараз бути військовим – престижно. Адже багато знайомих не розуміє, як я міг проміняти Канаду на армію. Але я не міг спокійно спостерігати за тим, що робиться в Україні. Я ще коли був у Канаді планував розірвати контракт по роботі та приїхати раніше на батьківщину, щоб піти служити в Збройні сили. Проте, вирішив все-таки добути до закінчення договору, тоді після повернення на батьківщину підписав контракт. 

А чим ти займався в Канаді? 

Я був оператором техніки, точніше по їхньому «HQO» (heavy equipment operator). Наша компанія займалася будівництвом доріг. У мене був підписаний контракт на три роки. 

1


Ти проходив строкову службу? Ти обирав частину в якій проходитимеш службу за контрактом?

Строкову службу я не проходив, але з 2011 по 2013 рік навчався на військовій кафедрі в Рівному. Частину я не обирав, мені запропонували місце командира взводу охорони управління у Шепетівському зенітно-ракетному полку. Це є офіцерська посада, до того ж я тоді уже був молодшим лейтенантом і для початку було добре поки піти служити туди. 

Ти служиш з червня місяця, що було найважчим за цей період? 

За цей період чогось особливо важкого не було, трошки по полігонах поїздив, практикував стрільби з різної зброї, майже 2 місяці на полігоні в наметах жили. У всього є свої плюси та мінуси, але таке життя в чомусь мені навіть подобається. 


 

Ти був у зоні АТО? 

Ні, на жаль, ще не був. Я вже з вересня прошу щоб відправили, але кожного разу все відкладають на наступний місяць, ось ніби в березні маю їхати 

Що ти можеш порадити тим, хто думає чи варто підписувати контракт, хто має певний сумнів. 

Головне нічого не боятися, усе вийде. А якщо щось і не буде виходити, завжди є старші товариші й особовий склад, який допоможе у важкій ситуації, але найголовніше – не боятися служби. Ось і все.





 

ФОТО із Архіву Романа Махлая

Коментарі
15 Лютого 2017, 22:40
Ага, показушнік, чого за медаль вручену Супрунюком ні слова, бо в зоні Ато не був? А медаль за відвагу чи мужність! То чого? Га? В мене друг майже спочатку там - каже шо медалі йому не потрібні
15 Лютого 2017, 23:05
Махлюй, це той панторєз.... Канаду на військо ....розсмішив ....супсидію вже оформив?
16 Лютого 2017, 00:36
Ох курва, і сміх і гріх)) Понти на понтах понтами поганяють)<br/>Підтримую коментаторів.
16 Лютого 2017, 00:38
Хто за шо воює) От пацан - за медалі.
16 Лютого 2017, 16:29
Є факт, служить він в Шепетівському полку, нагрудний знак йому видав Супрунюк, міський голова Нетішина, стає понятно, шо він там охраняє, шо за об'єкт. Каже в АТО він проситься, ага, з таких полків які охороняють стратегічні об'єкти його на схід ніхто не відпустить, меле аби було просто.
16 Лютого 2017, 18:36
А тим що пишуть попередні коментарі слабо попонтуватися в армії за контрактом на 5 років.
20 Березня 2017, 14:23
Кєк шмєк чєбурєк
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024