Петро Порошенко: у нас немає АТО, у нас є агресія зі сторони Російської Федерації стосовно України

28 Жовтня 2016, 18:08
1719

Під час перебування в Національному університеті «Острозька академія» Президент України Петро Порошенко мав зустріч зі студентами та викладачами навчального закладу. 

У своїй промові Президент говорив про АТО, окупацію, значення Острозької академії для  євроінтергаційних процесів країни. Найцікавіші думки з виступу гаранта ми виклали у цитатнику.

***

В Острозькій академії я відчуваю особливе піднесення. Свого часу тут зібралася команда ентузіастів, які вірили у відродження Острозької академії. Сьогодні Острозька академія — це не лише символ історії України, а й вищий навчальний заклад, який відомий в усьому світі. Її аура та дух князів Острозьких, який витає тут, формують український патріотизм. 

***

Одним із локомотивів європейського руху нашої держави, оновленої, яку ми зараз будуємо, є Острозька академія

***

Студенти академії кинули університет, дружин, батьків та пішли захищати батьківщину, тому що вони так сильно її люблять.

***

Викладачі та студенти спеціальності Міжнародні відносини допомагають підняти діаспору, яка має дуже великий тиск на ті країни, які вагаються чи приймати Україну до європейської спільноти.

*** 

Війна не виправдовує відсутністі реформ.


 

***

Кожен з нас має пам’ятати, що великий гетьман України Петро Сагайдачний є також випускником Острозької академії. Мені чомусь здається, що в цьому залі точно є майбутній Президент. Я щиро цього бажаю. Він має бути духовним, моральним, патріотичним, професійним, порядним. Мені здається всі ці якості притаманні випускникам Острозької академії.

***

Не менш важливим завданням школи є виховати патріота, на рівні з відмінниками по історії, матиматеці та мові.

***

Мені було дуже приємно, коли сьогодні ми зустрілися із деякими професорами, такими молодими, що їх можна прийняти за студентів. Ми домовились, що з сьогоднішнього дня зробимо все для того, щоб і двері Міністерства закордонних справ були відкриті для міжнародників, і двері українських державних закладів і української влади були відкриті для гуманітаріїв. Острозька академія — це знак якості

***

 Тиждень тому вперше ситуацію на сході країни ми назвали Агресією Російської Федерації. В резолюції Ради Європи збройний конфлік т у Донецькій та Луганській областях також був названий Агресією зі сторони Російської Федерації.

***

Ми не втратили територію, вона є тимчасово окупована. Ми її обов`язково повернемо. Бо з нами правда та Бог.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром