Людмила Юрчук – сорок один рік досвіду в комунальному господарстві

18 Березня 2018, 13:09
Людмила Юрчук 2503
Людмила Юрчук

Тепер все складніше зустріти людей, які одній професії, а тим паче, одному підприємству присвячують усе своє життя. Людмила Юрчук, на перший погляд, звичайна жінка, але скільки всього за її тендітними плечима. Уже 41 рік вона працює у комунальній сфері нашого міста.

Пані Людмила родом із Михайлівки Острозького району, виросла у сім’ї колгоспників. Свою професію здобула у технікумі зеленого будівництва Харківської національної академії міського господарства (планування на житлово-комунальних підприємствах) та Європейському університеті м. Київ (Економіка). Разом із чоловіком виховали двох дітей. Тепер тішаться двом онучкам. Син зараз живе у Львові, служить в поліції, донька займається власним бізнесом.

Сьогодні Людмила Андріївна головний бухгалтер Острозького комунального підприємства (ОКП) «Теплоенергія». Свою професійну діяльність вона розпочала ще у 1977 році в комбінаті комунальних підприємств. Воно в той час надавало для міста усі комунальні послуги: водопостачання, водовідведення, освітлення, благоустрій, озеленення (оранжереї площею 1250 кв. м), ритуальні, готельні послуги, також був свій асфальтний завод в Оженині.

Спочатку Л. А. Юрчук працювала на посаді бухгалтера, а за пів року була призначена економістом, потім начальником планового економічного відділу. Згодом стала головним інженером. На цій посаді вона працювала допоки не відбулась реорганізація підприємства у 1995 році. Окремо почали функціонувати готель, водопровідно-каналізаційне господарство. Тоді Людмилу Юрчук призначили директором готелю, на цій посаді вона пропрацювала 11 років.

 

З 2007 року працює у «Теплоенергії», а в 2010 році була призначена на посаду головного бухгалтера. На роботі часто доводиться виконувати обов’язки і бухгалтера, і касира, і економіста, і, навіть, юриста.

Я люблю свою роботу. Завжди знаходжу чим зайнятися,бо не можу сидіти без діла. Коли я прийшла працювати у «Теплоенергію», у нас був доволі великий штат людей. У нас працювали діловод, бухгалтер по нарахуванню платежів населенню, організаціям, інженер, касир. А зараз залишились тільки я і директор. Але ж роботи не стало менше. Усі розрахунки, звіти, ведення журналів та іншу бухгалтерську роботу я роблю вручну. І, як не дивно, все встигаю: постійно роблю якісь розрахунки, проводжу консультації, коли до нас звертаються. Звісно, на столі завжди море паперів, іноді доводиться довго шукати, де загубила 1 коп. На разі, ОКП «Теплоенергія» обслуговує 195 споживачів населення і 27 юридичних осіб. Коли було більше споживачів – то встигалось, а зараз тим паче, – розповідає Людмила Андріївна.

Озираючись на свій попередній досвід роботи, Людмила Андріївна зауважує, що важко сказати, складніше чи легше тепер працювати. Раніше формувались ціни на рівні держави, усі зміни потрібно було погоджувати у Києві. Це стосувалось і цін за готельні послуги. Сьогодні ж складно встигнути за постійними змінами цін. Минулі роки, кожного місяця опалювального сезону змінювались тарифи на газ. Відповідно, потрібно було робити нові розрахунки. Якщо останні сезони стабільна ціна на газ, то постійно зростає – на електроенергію, тверде паливо значно виросло в ціні (щомісяця ціна на дрова зростає). На жаль, не відшкодовується своєчасно різниця у тарифах, також наразі велика заборгованість державою за пільги, субсидії. Але такі проблеми зараз у кожного є.

Ми ще того гарту, коли відповідальність на першому місті. Я прекрасно розумію, що на мене розраховує керівник і я його ні в якому разі не можу підвести, – підкреслює пані Людмила.

Директор комунального підприємства Віталій Анатолійович Хведась цінує свою колегу й з теплом і повагою відгукується про неї.

Людмила Андріївна – це людина з великої літери. Вона професіонал, на якого я можу покластися на усі сто. Користуючись нагодою, хочу привітати її та усіх, хто працював чи працює у комунальній сфері, із професійним святом. Здоров’я та миру вашим родинам, – побажав Віталій Анатолійович.

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
16.04.2024