Фотограф-першокурсниця Вікторія Смєшко: «Фотографією я живу»

26 Вересня 2017, 08:00
3262

Журналісти редакції Район. Острог поспілкувалися зі студенткою-першокурсницею, яка займається фото, Вікторією  Смєшко. Дівчина навчається на спеціальності інформаційна, бібліотечна та архівна справа. Та багато свого часу вона приділяє фотозйомці. Вікторія з радістю фотографуватиме острожан, про що написала на своїй сторінці у соціальних мережах.

Звідки виникло бажання фотографувати, що саме надихнуло на це?

Я фотографую вже 2 роки. Мене завжди надихали люди. Натхнення приходить, коли бачиш цікаву зовнішність – відразу хочеться показати, наскільки людина цікава та унікальна. Я обожнюю ловити щасливі моменти та зберігати їх у альбомах назавжди. Як говорив Едвард Вестон: «Фотограф ізолює і зберігає момент часу: важливий або незначний залежить від розуміння теми фотографом і його майстерності».

1

 

Як і де ти навчалась робити фото?

Фотографією захоплююсь з того моменту, коли у мене з’явився перший фотоапарат. Я фотографувала все і всіх. Згодом подумала: «Чому б не спробувати професійно працювати у цій сфері?»

Оброблювати фото я теж вчилась самотужки, переглядала багато відеоуроків.  Це було важко, адже на одне фото потрібно було витрати 2 години, часом й 3. Зараз вже працюю набагато швидше, бо знаю що і як правильно зробити.

У якому жанрі тобі подобається працювати найбільше?

Я намагаюсь спробувати себе у всіх жанрах та стилях. Завжди хвилююсь, коли пробую щось нове. Хочеться, щоб було ідеально. Не можу виокремити одного стилю, у якому найбільше люблю фотографувати, просто тому, що обожнюю фотографувати все. Моє особливістю є те, що я люблю робити фото загадковими та незвичайними.

1
Роботи Вікторії Смєшко
Роботи Вікторії Смєшко

 

З якими труднощами тобі довелось зіштовхнутись у роботі фотографом?

Усім відомо, що у кожній роботі є свої труднощі та перешкоди. Спершу я дуже сильно хвилювалась, коли йшла на фотосесію. Це заважало.

Зараз же просто потрібно знайти до кожної людини свій підхід, адже є й такі, які хвилюються більше за тебе.  У такі моменти потрібно створити таку атмосферу, щоб людині було комфортно.

Чи плануєш ти працювати за спеціальністю або ж мрієш пов’язати життя з фото?

Я буду працювати за своєю спеціальністю, але кожну свою вільну хвилинку буду присвячувати фото. Фотографією я живу. Хочу практикуватись, набиратись досвіду й удосконалювати себе в цій сфері надалі.

1
Роботи Вікторії Смєшко
Роботи Вікторії Смєшко

1
Роботи Вікторії Смєшко
Роботи Вікторії Смєшко

 

                                                                                                                                    Спілкувалась Вікторія Бродосюк

Коментарі
26 Вересня 2017, 11:07
Дуже "унікальні" роботи.
03 Жовтня 2017, 09:25
ні о чом
03 Жовтня 2017, 14:59
Я б таке тож сфоткав, якби мені фотік дали. та даже моя бабуся ю так сфоткала
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром