«Хочу, щоб поліціянт був людиною, якій можуть довіритися, а не яку бояться», – Едуард Холод

29 Липня 2017, 12:16
6276

Нещодавно було призначено нового керівника Острозької поліції, ним став молодий, активний та перспективний 28-річний лейтенант Едуард Холод. У розмові з журналістом Район.Острог новопризначений начальник розповів про перші враження від Острога та колективу.

Як з'явилося рішення піти до лав Національної поліції, що стало поштовхом до цього?

Це було дуже спонтанне рішення. У перший день прийому документів до поліції в електронному вигляді, я прокинувся і думаю: а чому б не спробувати? Якраз стартувала реформа і, думаю, а можливо, щось зміниться, можливо, я зможу щось змінити в цій країні.

Того ж дня подав електронну заяву, згодом один за одним пройшов усі етапи відбору і був дуже здивований, коли повідомили, що я пройшов на навчання.

Далі було 2,5 місяці навчання у Городку. Було дуже важко, адже сфера діяльності була новою, але викладачі були просто чудовими. А потім розпочався період плідної праці.


 

Ви служите у поліції із січня 2016 року. Що за ці півтора року було найскладнішим?

Найскладнішим був перший місяць праці, коли ти підходиш до водіїв і розумієш, що у чомусь трохи не готовий, трохи нервуєшся. Але подолати це допомогла впевненість у собі й у напарнику. За місяць всі страхи та переживання зникли.

Містяни активно обговорювали новину про Ваше призначення. Одні вважають, що ви надто юний для такої посади, інші кажуть, що такі молоді можуть внести позитивні зміни. Що Ви про це думаєте??

Я маю півтора року досвіду спілкування з різними людьми. Крім цього маю чітке бачення патрульної поліції і розумію, як ця реформа має відбуватися, та що потрібно впроваджувати. Я маю певною мірою новаторське бачення для Острога. водночас визнаю, що старші працівники - безцінний досвід. А якщо поєднати одне й інше, то результат буде ідеальним. А результат вже є, хоча пройшло лише декілька днів.


 

Які у вас перші враження від міста і колективу?

Від колективу позитивні, адже у людей є бажання працювати. Більшість колективу у відділку молоді, і вони бачать, що мають перспективи, розуміють, що якщо показувати результат, то можна досягнути успіху в новій системі. Тепер не потрібно бути, як колись, чиїмсь братом, кумом чи сватом, щоб тебе призначили на посаду. Для багатьох це нонсенс, що я, молодий хлопець, опинився на посаді, до якої люди раніше йшли роками.

Місто я сьогодні за хвилин 10 хв все об'їздив. Воно таке компактне та маленьке!.. Ще потрібно буде колись сходити подивитися історичну частину міста.

Як наш Острог виглядає на фоні інших міст області за рівнем кримінальних злочинів?

Острог - це одне із найспокійніших міст регіону, тут взагалі майже немає тяжких злочинів та злочинів середньої тяжкості. Загалом у місті переважають сімейні конфлікти. Якщо в людини вкрали велосипед, то тут вже весь відділок стоїть на ногах, усі шукаю, бо це резонанс. І це чудово.

Усе залежить від людей, якщо люди цивілізовані, то їм і поліція не потрібна.


 

Міська влада виділяла кошти на встановлення камер, як рухається цей процес? Чи планують в перспективі встановити камери й в місцях скупчень людей? 

По програмі "Безпечне місто" камери вже встановлені на в'їздах та виїздах із міста. З дня на день їх вже мають під'єднати до системи. У відділку сидітиме черговий і на моніторі бачитиме, що робиться у тій чи іншій частині міста. Надалі вже буде набагато простіше встановлювати та підключати камери до цієї системи. 

Наскільки я зрозумів, у міської влади та поліції дуже гарна співпраця, і якщо вона й надалі буде такою активною, то, думаю, ми вставимо камери й в інших частинах Острога.

Люди повинні розуміти, якщо ти не будеш ламати чи смітити, то не потрібно буде і лагодити чи прибирати. Хочеться, щоб коли людина бачить злочин, вона телефонувала на лінію 102, а не просто нарікала на погану роботу поліції.


 

Розкажіть, будь ласка, про штат Острозької поліції на сьогодні?

Загалом у відділку працює 78 чоловік. На одне чергування заступає 5 патрульних: один екіпаж (2 людей) курсує по місту, один (2 людей) їздить по району та один контролює безпеку дорожнього руху.

Які ж нововведення чекають місцевих поліціянтів?

Я зрозумів, що ту люди мало бачили поліцію, тому хочу, щоб було більше піших патрулів. У найближчих поліцейські проводитимуть бесіди, щоб люди розуміли, що не варто боятися підходити й просити про допомогу. В Рівному діти люблять поліцейських, вони біжать до них, хочу щоб так само було і в Острозі. Щоб поліціянт був людиною, якій можуть довіритися, а не яку бояться. Хлопці починають це розуміти.

Планую залучити з Рівного тактиків, які хоча б раз в місяць навчали острозьких правоохоронців, як правильно зупиняти машину, як вести діалог із порушниками та інші деталі роботи. Тут ще трохи стара система, тому хочу щоб вони бачили, як має бути по-новому.



 

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром