«Острог дав мені мене»,– спогади випускників про Острозьку академію

11 Червня 2017, 16:14
Випускники Острозької академії 5130
Випускники Острозької академії

Острозька академія – класичний університет, середня кількість студентів якого сягає трохи більше 2 тисяч. Не дивно, що на зустрічах випускників вони збираються, як одна велика родина.

Фотогалерея зі зустрічі випускників 10 червня 2017 року

Ми вирішили дізнатися у випускників, яким досвідом вони збагатилися під час навчання в Національному університеті «Острозька академія».

Павло Степанець, аспірант кафедри міжнародних відносин НаУОА:

Часто говорять про те, що університет – це те місце, де формується майбутній фахівець у своїй справі. Безсумнівно, так і є, проте є інша сторона навчання в університеті, за яку я йому безмежно вдячний. Для мене мій виш став місцем зустрічі з багатьма новими людьми, які стали моїми друзями, а тепер ще й колегами; дозволив мені опинитися в середовищі панування інтелекту, де неможливо не самовдосконалюватися; заклав перші цеглини мого особистого життя та подарував безліч щасливих моментів. Дякую університету за тренд, який він мені задав у моєму житті.

1
ФОТОАРХІВ. Випускний магістрів, 2015 рік
ФОТОАРХІВ. Випускний магістрів, 2015 рік

 

Наталя Голодюк, журналіст, редактор сайту Район.Острог:

Час в академії – незабутня сторінка життя. Академія дала мені друзів, професію. Завдяки ОА в мене сформувалися стійкі цінності. Я сумую за навчанням та часом проведеним у стінах університету.

1
ФОТОАРХІВ. День захисту дітей, 2010 рік
ФОТОАРХІВ. День захисту дітей, 2010 рік

 

Олександр Подвишенний, поет, працює в Секретаріаті Комітету з питань нацбезпеки й оборони Верховної Ради України​:

Острозька академія сформувала в мені систему культурних цінностей і комунікативних навичок, завдяки яким я поступово реалізовую себе в житті. Патріотизм, любов до Батьківщини, братерство – це не від'ємні атрибути нашої альма-матер. Я хотів би, щоб мої діти навчалися в ОА. Як на мене, це – найкращий показник.

ФОТОАРХІВ. Літературний турпохід, 2011 рік
ФОТОАРХІВ. Літературний турпохід, 2011 рік

 

Зоряна Годунок, кандидат філологічних наук, викладач НаУОА:
Академія, як би це пафосно не прозвучало, дала мені усвідомлення себе, почування у свій час і на своєму місці. Я тут вчилася і працюю від 2008 року. Це багато. Але коли ти радієш своїй роботі, заняттям зі студентами, відкриттю з ними чогось нового, коли ти почуваєшся з ними цілком природно, так, наче для цього народжена, то це, певно, щастя. От. Академія дала мені можливість знайти своє місце під сонцем і почуватися щасливою.

1
ФОТОАРХІВ. Заняття із діалектології, 2009 рік
ФОТОАРХІВ. Заняття із діалектології, 2009 рік

 
 
Роман Романюк, журналіст "Української правди":
Острог – це історія про те, як подолати байдужість. Тому він для мене став місцем, де я навчився робити щось сам, навіть якщо іншим здається, що ти займаєшся чимось непотрібним чи дивним. У той момент, коли ти усвідомлюєш, що все, чого ти хочеш, може бути зроблене тільки тобою самим, ти стаєш власне особистістю, суб'єктом. І класні, напружені, творчі чотири роки в Острозі були часом, коли я такою особистістю і ставав. А це, поза всяким пафосом, неоціненно. Тож коли мене питають, що мені дав Острог, я просто і впевнено кажу - мене.
 
 
Ольга Шасе, вчитель 4-5 класів у школі Святого Мартина (м. Едмонтон, провінція Альберта, Канада):
Академія дала мені усвідомлення того, що я можу більше. Я повинна вимагати від себе більшого, не зупинятися на досягнутому і діяти у напрямку здійснення своїх задумів. Не можу не згадати про позитивне мислення і енергетику, яким наповнений Ігор Пасічник. Його життєрадісність окрилює стіни академії і її студентів. Також академія наповнила і розкрила мою національну свідомість, наповнила гордістю за  те, де я живу і навчаюсь. Не можу не подякувати академії за надзвичайну можливість побувати за кордоном. Ця подорож змінила все моє життя, подарувавши друзів, кохання і можливість зрозуміти і реалізувати себе як особистість.
 
ФОТО з особистого архіву автора.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024