«Працелюбність і любов роблять життя змістовним», – Олег Цимбалістий про ініціативи організації «Територія змін» в Острозі

09 Червня 2017, 12:10
3224

Острожани вже встигли оцінити діяльність молодої, але активної громадської організації «Територія змін», яка нерідко проводить різні акції для молоді: квести, футбольні змагання, активно долучається до міських ініціатив, зокрема брала участь в організації сімейного пікніка під час фестивалю Острог-Ренесанс.

Журналісти сайту Район.Острог поспілкувалися із керівником організації Олегом Цимбалістим, який розповів про те, де команда черпає натхнення та які сюрпризи ще готують для острожан.

Як і коли вона виникла «Територія змін» і що було поштовхом для її створення?

Мрія створити громадську організацію зародилася давно. Однак, нам (як команді) треба було визріти для втілення цього серйозного кроку. До створення ГО ми проводили різні спортивні заходи, профілактичні лекції, акції в місті. Така діяльність стала своєрідною репетицією до чогось більшого. Знаєте, це було як спроби зробити хоч щось, аби ініціювати позитивні зміни у житті молодих людей.

Ми любимо нашу молодь і прагнемо, щоб вони не просто знали, що добре, а що погано, та вміли робити правильний вибір, усвідомлюючи що для них корисно.

Ми прагнемо щоб молоді люди нашого міста були люблячими та відповідальним коли стануть дорослими. На додачу ми глибоко переконані, що християнські цінності здатні змінити життя людини, адже бачимо це на практиці. А саме ми бачимо, що любов, відповідальність, прощення, жертовність, працелюбність і ще багато інших добрих рис можуть робити життя змістовним. Бог любить людей, а ми любимо Бога і тих, кого любить Він, І це – рушій нашого розвитку як ГО.


 

Проекти, які ви організовуєте, досить креативні та нові для нашого міста. Звідки ви черпаєте ідеї?

Ми маємо багато друзів, які займаються такою ж діяльністю і охоче діляться своїм багатим досвідом. Разом ми проводимо час та навчаємось усьому новому. Ми перекопуємо інтернет-простір, вивчаючи найновіші підходи та шукаючи найкращі ідеї для подальшого розвитку, і обов’язково обговорюємо це в команді. Ми завжди раді новим знайомствам та співпраці.

Насправді ідей дуже багато, але головними критеріями, якими ми керуємось, є практичне втілення та можливість побудувати діалог з підлітками та молоддю.


 

Чи велика у вас команда? Хто у неї входить?

Команда у нас велика. Звичайно, є відповідальні люди, які мають свої обов’язки щодо організації. Однак, я неодноразово переконався на практиці, що важливий кожен – навіть той, хто робить найнепомітнішу та найнезначнішу роботу, починаючи з координаторів і закінчуючи технічним забезпеченням. Адже кожне велике діло звершується завдяки маленьким справам, зробленим якісно і вчасно. Переважна більшість команди це молоді острозькі християни, також є студенти НаУОА та  небайдужі містяни. Також я вважаю частиною команди і не місцевих людей та організацій, які практично допомагають у здійсненні мрій «Території змін».

Розкрийте секрет, що чекати острожанам від вас в майбутньому?

Ми хочемо, щоб в Острозі активно запрацював молодіжний центр. Відтак, підлітки нашого міста зможуть корисно та цікава проводити час. Ціллю цього центру буде підготувати молодь до дорослого життя. Також зараз готуємо табір «ЕВЕРЕСТ» для молоді віком 13-16 років. Готуємось до навчального року, як в школах так і в академії. Більше секретів видати не можу (посміхається,- авт.)


 

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024
16.04.2024