«Одним із джерел наповнення бюджету Острога в майбутньому буде туризм» – Олександр Корнійчук

10 Травня 2017, 16:38
3120

Острог – маленьке місто з великими перспективами. Про те, як зробити місто кращим, та привабливішим для туристів, а отже, й для нових інвестицій ділиться думками депутат Рівненської обласної ради, острожанин Олександр Корнійчук.

Для розвитку Острога не вистачає руху та креативу

Місто Острог – історична перлина Рівненщини. Воно є древнім, але водночас дуже молодим, через велику кількість студентів Острозької академії. Його потрібно зробити комфортним для кожного мешканця та гостя міста, а над цим потрібно багато попрацювати. Хочеться більшого прогресу, більшого руху, більшого розвитку та більшого креативу.

Необхідно максимально залучати молодь після уроків, студентів після занять, жителів середнього віку після роботи та пенсіонерів до нових інфраструктурних проектів.

Також для створення комфортного міста важливо подбати про парки, створити зелені зони для сімей із дітьми, поремонтувати тротуари.

Щодо цього маю свій погляд на перспективу їх розвитку. Наприклад, парк навпроти магазину «Горинь»: я би там бачив мотузковий парк. Звісно, це не дешева річ, але у Нетішині такий зробили. Це могла б бути чудова територія відпочинку для усіх острожан. Наше місто має багато місцинок, які можна було б зробити сімейними зонами відпочинку.

На конкурсі скрипалів пам`яті Леоніда Матюка
На конкурсі скрипалів пам`яті Леоніда Матюка

 

Щоб Острог став туристичним, потрібно активніше працювати

Одним із джерел наповнення бюджету та економічного розвитку міста в майбутньому буде туризм. Є велика потреба у розвитку бізнесу саме у цьому напрямку. Орієнтуючись на те, що ми станемо туристичним містом і до нас приїде багато гостей, ми повинні мати змогу на високому рівні зустрічати їх: забезпечити необхідними умовами проживання та мати можливість надати якісні послуги. Тому, є велика потреба у додаткових готелях в Острозі.

В Острозі вже працює перший в області центр туристичної інформації. Такий крок дуже важливий, адже це європейська практика туризму.

Кожен мандрівник у цьому центрі зможе отримати відповіді на будь-які питання, знайти екскурсовода, дізнатися, де похарчуватися та поселитися. Окрім цього, потрібно підготувати більше екскурсоводів зі знанням іноземних мов.

Обов’язково потрібно продовжити нічні екскурсії – ця фішка дуже ефективно працює у Луцьку, Дубно і ці екскурсії ажіотажні, потрапити на них важко, потрібно записуватися за півроку. Сьогодні вони відбуваються лише в Острозькій академії, але ми на жаль, чомусь, цього не робимо в замку. Маю надію, що найближчим часом ця ідея буде реалізована.

Ольга Лозюк, Анастасія Хеленюк, Наталя Балаушко та уся їхня команда – це ентузіасти, які роблять велику справу для нашого міста. Дуже важливо їх підтримувати, щоб їхній запал не згас. Від себе хотів би додати, що готовий завжди бути поруч у реалізації усіх проектів.

На відкритті Центру туристичної інформації в Острозі
На відкритті Центру туристичної інформації в Острозі

 

Створення однієї великої об’єднаної громади – нові фінансові можливості та європейський розвиток міста

У певний період багато районів і міст області зайняли вичікувальну позицію щодо створення територіальних громад. Наразі, ключова державна реформа децентралізації, яка збереже та об’єднає не тільки містечка, але й усю Україну, набирає все більших та більших обертів. Але для того, щоб отримати переваги потрібно сьогодні не дрібнити, а прикласти максимум зусиль аби громада була самодостатньою. Адже варто пам’ятати, що об’єднавши двох бідних – багатим не станеш.

Кожен керівник повинен розуміти, що більше завжди притягує більше. Більша територія притягне потужнішого інвестора, а це відповідно великі можливості для створення нових робочих місць, а також нові фінансові можливості та поповнення місцевого бюджету

Сьогодні потрібно максимально об’єднатися, щоб потім не було проблем з тим, кому передати освіту, кому медицину, де будуть територіальні центри. Я цілком підтримую думку, яка побутує сьогодні: Острозький район – одна велика об’єднана територіальна громада.

Музей книги – це пріоритет, який потрібно реставрувати в першу чергу.

Колись існувала державна програма реставрації та реконструкції пам’яток культури, яка фінансувалася з держбюджету. Вона перестала функціонувати тоді, коли було зроблено частину ремонту Луцької вежі, потім гроші не додали. Через відсутність фінансів ремонт не завершили, вся робота зійшла на нівець.

Нам сьогодні потрібно зберегти пам’ятки та не дати їм зруйнуватися. Поспілкувавшись з нашими музейниками ми вирішили, що першочергово потрібно знайти кошти на актуалізацію та корегування документації по реставрації Музею Книги. Вже цього року з обласного бюджету будуть виділені на це кошти. Наступного року шукатимемо можливості, для того, щоб почати ремонтувати цю пам’ятку.

Приклад варто брати з Григорія Аршинова,  який відновлює Єврейську синагогу 16 століття. Саме він потужно включився в реконструкцію цієї архітектурної пам’ятки. Він назбирав самостійно велику кількість коштів та отримав фінансову підтримку з Нью-Йорку. На кожному місці повинна бути людина, яка переживає за справу яку робить.


 

Європейське життя починається зі свого двору

Всі ми прагнемо жити у європейській країні, але забуваємо про те, що самі мало докладаємо зусиль до кращого життя, а чекаємо поки хтось зробить за нас ту чи іншу роботу. Тому, варто починати з найменшого – навчитися чистоти. Не потрібно чекати поки хтось прийде поприбирає в тебе в дворі та зробить красу у під’їзді. Ми повинні починати наводити лад у собі.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024