В Острозькій академії демонструють "Парадокси війни" воїна-художника з Луцька

16 Жовтня 2018, 13:20
4015

У Національному університеті «Острозька академія» діє виставка картин воїна АТО й художника з Луцька Андрія Соломіна.

На експозиції, розташованій на другому поверсі центрального корпусу вишу, представлені картини, які демонструють «Парадокси війни» крізь призму сприйняття демобілізованого військового.

Для мене цей проект «Парадокси війни» – це можливість показати людям, що таке війна, що це завжди крок назад. Що на як на війні, так і в мирному житті ми всі ходимо по тонкому лезу життя та смерті, просто на війні це лезо набагато гостріше, – розповідає про картини художник Андрій Соломін.

Картини створені в межах благодійного проекту артерапевтичної реабілітації ветеранів АТО. До речі, в острозькій академії це не перша виставка Андрія Соломіна – 2016 року в університеті була представлена його перша виставка в рамках проекту «Я захищав свій світ».

Дмитро Шевчук, Андрій Соломін під час відкриття виставки
Дмитро Шевчук, Андрій Соломін під час відкриття виставки

Частина експозиції виставки
Частина експозиції виставки

Ключовий елемент виставки
Ключовий елемент виставки


Виставка в НаУОА
Виставка в НаУОА

Одна з картин Андрія Соломіна
Одна з картин Андрія Соломіна

 

 

Довідково:

Андрій Соломін – народився 10 грудня 1989 року в місті Луцьк. Навчався у Луцькому національному технічному університеті. У 2012–2013 рр. проходив строкову службу в ЗСУ. З квітня 2014 по березень 2015 р. був мобілізований до ЗСУ, а впродовж червня–вересня 2015 брав участь в АТО.

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024