Острожан запрошують на «Ходу за свободу»

16 Жовтня 2018, 10:28
3414

Острожан запрошують долучитися до акції «Хода за свободу», яка є частиною всеукраїнської кампанії з протидії торгівлі людьми.

Акцію проведуть у четвер, 18 жовтня. Хода стартуватиме о 12:00 від Острозької міської ради.

Акція спрямована на підвищення рівня обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми, поширення важливої інформації про цю проблему та небезпеку, яку вона становить. Цей захід не є протестом, це мовчазна і мирна хода, яка проходить вже п’ять років поспіль на захист мільйонів чоловіків, жінок та дітей, які зараз знаходяться у рабстві, – пояснює Олена Гаврилюк, головна спеціалістка відділу з питань праці та сімейної політики Острозької міської ради.

До участі в заході запрошують працівників установ, підприємств, організацій міста та небайдужих жителів Острога.

 

Довідково:

Європейський день боротьби з торгівлею людьми започаткований 18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом, як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми та небайдужості громадськості до цього явища. Торгівля людьми є глобальним злочинним бізнесом, сучасною формою рабства, що грубо порушує права людини. Ця діяльність є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі. Метою торгівлі людьми є експлуатація.

Експлуатація охоплює широке коло ситуацій, пов’язаних з торгівлею людьми і стосується як дітей, так і дорослих, працю яких можуть використовувати на будівництвах, у сільському господарстві, в приватних господарствах чи на тяжких низькооплачуваних роботах.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024