Перехід на зимовий час: коли переводимо годинники

15 Жовтня 2018, 16:40
Перехід на зимовий час 2707
Перехід на зимовий час

Перехід на зимовий час у 2018 році в Україні традиційно відбудеться в останню неділю жовтня – в ніч на 28 жовтня.

Коли потрібно переводити годинник на зимовий час і як вберегти своє здоров'я у цей період – у матеріалі Телеканалу новин «24».

У ніч з 27 на 28 жовтня о 4 годині ранку стрілки годинника потрібно перевести на годину назад. Попри те, що в нас з'явиться додаткова година для сну, це не завжди добре позначається на здоров'ї. До нового режиму дня важко звикнути, через що можливе погіршення самопочуття, зниження імунітету та порушення сну.

Експерти кажуть, що перехід на зимовий час люди переносять легше, ніж на літній, але організм людини все одно до нового режиму звикає упродовж цілих двох тижнів. Тож готуватися до переходу на зимовий час потрібно зарання, як мінімум за тиждень.

Перехід на зимовий час 2018 – яких правил варто дотримуватись:

► за кілька днів до переходу на зимовий час дайте своєму організму відпочити – уникайте надмірних фізичних навантажень, не затримуйтесь на роботі та уникайте перевтоми;

► дотримуйтесь правильного харчування – виключіть з раціону алкоголь, жирну їжу, намагайтесь пити більше води;

► за тиждень до переведення годинників щодня лягайте спати на 15 хвилин пізніше, ніж зазвичай;

► перед сном влаштуйтесь собі розслаблюючі процедури – прийміть теплу ванну, випийте трав'яного чаю, не користуйтесь гаджетами за годину до сну;

► більше гуляйте на свіжому повітрі, а перед сном добре провітрюйте спальню.

Організм повністю адаптується до нового режиму вже за два-три тижні. Але якщо ви будете дотримуватись цих простих правил, то не відчуєте жодних змін і будете почувати себе бадьорими і повними сил.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024