Військові ліцеїсти з Острога урочисто склали присягу

14 Жовтня 2018, 17:05
7093

У Рівному урочисту клятву ліцеїста склали першокурсники КЗ «Острозький обласний ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою».

У неділю, 14 жовтня, присягу виголосили 72 першокурсники, з-поміж яких 23 – діти учасників АТО.

На початку церемонії пролунало нове офіційне вітання «Слава Україні! – Героям слава!». Хлопці продемонстрували шикування та пройшли урочистим маршем на головній площі Рівного.


Урочисте знамено військових
Урочисте знамено військових


 

З вітальним словом до присутніх звернувся голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко:

«Саме в цей день ми святкуємо державне свято – День захисника України. Сьогодні ми також відзначаємо 76-ту річницю створення УПА, День українського козацтва. І надзвичайно символічно, що свою присягу, свою клятву ліцеїста ви будете складати саме сьогодні. Це говорить про те, що ви зробили свій вибір – бути чоловіками в погонах, захисниками України.  Будьте гідними цього високого звання і пам’ятайте, що в майбутньому захищати і представляти інтереси України будете саме ви! Слава українським захисникам! Слава Україні!», – привітав ліцеїстів Олексій Муляренко.

Від Збройних сил України до майбутніх військових звернувся командувач військ оперативного командування «Захід» – начальник Рівненського гарнізону генерал-лейтенант Олександр Павлюк, який побажав бути гідними високого звання захисників України.

Право розпочати урочисту клятву надали ліцеїсту Микиті Денисюку.

Після урочистостей військові ліцеїсти порадували присутніх стройовою виправкою та злагодженістю дій під час проходження урочистим маршем у складі підрозділів. Уже традиційно начальник військового ліцею полковник Дем’ян Поліщук уручив першокурсникам значки ліцеїстів.


 

Особливістю цього дня стало те, що більшість із учасників бойових дій, діти яких учитимуться у військовому ліцеї, змогли особисто привітати своїх синів та розділи з ними це свято.

Урочисту мить розділили з найближчими
Урочисту мить розділили з найближчими

Урочисту мить розділили з найближчими
Урочисту мить розділили з найближчими

 

Також усі присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять полеглих захисників України.

Принагідно зазначимо, що під час урочистостей вперше на головному майдані Рівного у супроводі військового оркестру ОК «Захід» прозвучав «Марш нової армії».

Лунає Гімн України
Лунає Гімн України


 

За інформацією Віктора Шубеца та Рівненської ОДА

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024