Заступниця міністра юстиції зустрілася зі жителями Розважа

06 Жовтня 2018, 14:55
3085

Під час робочої поїздки на Рівненщину Іванна Смачило, заступниця міністра юстиції України, зустрілася з жителями Олександрійської ОТГ (Рівненський район) та села Розваж Острозького району.

На Острожчині чиновниця побувала в четвер, 4 жовтня.

Як повідомляють на сайті Мін’юсту, Іванна Смачило презентувала ініціативу, яка допоможе мешканцям сіл отримати доступ послуги у сфері нотаріату. Зокрема йдеться про створення інституту повірених, які працюватимуть у сільській місцевості та допомагатимуть місцевим жителям оформлювати спадщину, право на земельні ділянки, нерухоме майно тощо.

«Більшість людей у нас має різні проблеми з оформлення будинків, земель, реєстрацією спадщини. Тому збільшення доступності реєстраційних і нотаріальних послуг у сільській місцевості ми вітаємо»,  – зауважили мешканці села Розваж під час обговорення.

Крім того, під час візиту на Острожчину Іванна Смачило розповіла про переваги створення ОТГ, ознайомилася з роботою сільгосппідприємства «Розвазьке».

Не залишилася поза увагою посадовиці й антиалкогольна кампанія Розвазького сільського голови Юрія Ягодки, який наголосив, що протидія продажу алкоголю також допомагає вирішити проблему домашнього насилля.

У Розважі, як і на Рівненщині загалом, підтримали ідею створення інституту повірених, щоб удоступнити юридичні послуги для жителів сільської місцевості.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024