Богдан Коломійчук перед студентами презентував книгу про сина Моцарта

28 Вересня 2018, 17:00
2853

В Острозькій академії презентували нову книгу «Моцарт із Лемберга» популярного сучасного автора-белетриста Богдана Коломійчука. Подія відбулася в четвер, 27 вересня.

Дія роману Б.Коломійчука розгортається в першій половині XIX століття у Відні, Галичині та Баварії. Її головний герой – молодший син геніального композитора Вольфганга Амадея Моцарта, Франц Ксавер. Попри успадкований талант, Франц не досяг батькової слави, але життя його було сповнене пристрасті, інтриг та пригод. А доля тісно пов’язана зі Львовом, тодішнім Лембергом.
Під час презентації письменник розповів історію написання роману,  зачитав кілька уривків з книги, а також відповів на питання аудиторії, які здебільшого стосувалися творчого шляху автора.

«Насправді, зустріч була цікавою. Враження хороші. Богдан Коломійчук зацікавив мене і  як особистість, і як письменник. Із цієї презентації я відкрила для себе те, що Моцарт-молодший справді талановитий композитор, і, що його життя було насиченим, а щодо його смерті та поховання досі існують різні міфи та легенди, що стало основою цієї книги», – студентка Тетяна Мельничук.

Наприкінці заходу всі охочі могли придбати книгу з автографом.

Руслана МУШТИН

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024