В Острозі побувала чудотворна ікона Богородиці «Страсна»

28 Вересня 2018, 14:50

В Острозі віряни змогли помолитися перед чудотворним образом Отченашівської Богородиці «Страсна».

Під час перебування святині в Рівненській єпархії УПЦ ікону привезли до Богоявленського кафедрального собору міста в п’ятницю, 28 вересня. Ще до приїзду святині до Острога віряни почали збиратися до храму – писали записки за здоров’я, ставили свічки, молилися.

Саму ж чудотворну ікону зустрічало духівництво й прихожани з молитвою та урочистими піснеспівами. Насамперед присутні обійшли Богоявленський собор із хресним ходом, а вже потім Богородицю занесли до храму.







 

Там охочі змогли приклонитися перед чудотворним образом та спільно звершити молитву. Після Божественної літургії священики провели водосвятний молебень з акафістом Божій Матері.

Раніше Отченашівська Богородиця «Страсна» вже побувала в храмах Радивилівського й Дубенському районів та місті Рівному.

У п’ятницю, 28 вересня, о 16:00 чудотворний образ привезуть до Свято-Троїцького Межиріцького чоловічому монастиря (с. Межиріч Острозького району).




 

Довідково:

Історія Отченашівської ікони «Страсна» пов’язана з іменем пана П. Балашева. Її на замовлення дружини пана написали на святій горі Афон у Свято-Пантелеймонівському монастирі. На зворотному боці ікони є титульний напис, який свідчить, що образ створений  1903 року спеціально для села Отченашівка, в сільський храм, для богоспасаємої пастви.

Уперше трапилося чудо –  ікона замироточила – 26 серпня 2005 року. Відтоді прихожани почали біля неї зцілюватися від різних недуг.