На Острожчині чоловік отруївся грибами-дощовиками

25 Вересня 2018, 08:39
5577

В Острозькому районі до реанімаційного відділення із симптомами гострого отруєння потрапив чоловік 1961 року народження. Причина отруєння – гриби дощовики, які були зібрані на лузі поблизу дому.

Про це повідомляє ГУ Держпродспоживслужби в Рівненській області.

За інформацією, гриби пройшли кулінарну обробку, були відварені та протушені, проте це не врятувало від отруєння. Наразі чоловік продовжує лікуватись в терапевтичному відділенні, його стан розцінюється як середньої важкості.

В розпалі грибний сезон після дощів. Багато мешканців Рівненщини направляються на «тихе» полювання, а захопившись своїми лісовими знахідками, забувають за небезпеку, яка чатує на них.

Грибні отруєння у нас реєструються щороку десятками випадків, також зустрічаються смертельні випадки. Більшість отруєнь обумовлені вживанням пластинчатих отруйних грибів (насамперед, блідої поганки), які помилково сприймаються за їстівні печериці та сироїжки.

Для багатьох збирання грибів – це справжнє хобі та задоволення, проте необхідно бути впевненим кожного разу, коли гриб кладеться у кошик. При найменшому сумніві – викидати!

Спеціалісти Держпродспоживслужби застерігають про небезпеку вживання дикорослих грибів.Тому просять не купувати дикорослі гриби на стихійному ринку, не знаючи походження цих грибів, місце, де вони виросли, а також те, скільки часу ці гриби вже пролежали після збирання.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024