Письменники Острожчини розпочали творче новоліття

19 Вересня 2018, 10:37
5238

Письменники Острожчини повернулися до творчої роботи після літнього відпочинку. Відбулося перше засідання Острозького міськрайонного літоб’єднання імені Івана Маєвського. На творчу зустріч письменники зібралися в неділю, 16 вересня.

Традиційно розпочали засідання з читання книги «Революція Гідності. Війна», пригадали загиблих героїв Острожчини та Рівненщини загалом і вшанували їх хвилиною мовчання.

«Наше засідання, та й інші свята, і мирне життя загалом триває завдяки тому, що на Сході є оборонці України», – уважає Олесь Ундір, керівник літоб’єднання.

Оскільки на засідання завітали нові члени, студенти першого курсу Острозької академії, деякий час присвятили знайомству.

Крім того, Олесь Ундір повідомив, що рівненський поет і гуморист Микола Береза здобув премію Світочів, ознайомив присутніх із його творами, а ще пригадав, як 28 вересня 1977 Олесь Гончар, відомий український письменник, відвідав Острог.



 

Згодом присутні на засіданні прочитали свої вірші. Опісля Олесь Ундір повідомив про нові правила роботи літоб’єднання – відтепер, щоб допомагати юні рости, охочі зможуть залишати свої твори для попереднього прочитання та спільного обговорення під час наступної зустріч.

Розпочинаючи новий робочий рік, так би мовити, творче новоліття, також багато говорили про плани та мрії. Амбіції є, тож чекатимемо їхньої реалізації.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39